Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Duesenberg Torpedo Coupe – tak konečně!

Aleš Jungmann
Diskuze (24)
Zhruba před dvěma lety jsme vás informovali o tom, že Duesenberg plánuje návrat mezi nejprestižnější světové značky. Po sedmdesáti letech odmlky představí v srpnu na tradiční přehlídce automobilové krásy v Pebble Beach dlouho očekávaný automobil Duesenber

A jak bude vypadat? Známy jsou pouze již dříve zveřejněné skici. Designér Torpeda, Jeff Teague, říká v rozhovoru pro BusinessWeek o svém výtvoru toto: „Je obtížné navrátit k životu auto, které bylo tak báječné řídit, auto, které bylo v podstatě jezdící sochou na čtyřech kolech. Můj otec, dřívější vice-prezident American Motors, mi vštípil, že tato auta jsou mezi automobily něco jako Stradivariho nástroje mezi houslemi. Myslím, že za novým Duesiem se budou lidé rádi otáčet.“

Teague tvořil Torpedo tak, že se snažil zachovat všechny hlavní linie vozu z roku 1931 včetně originálního vzhledu mřížky chladiče.

Pod kapotou se představí zajímavý a snad i trochu tajuplný přeplňovaný dvanáctiválec, nazývaný CEM, který by měl mít výkon 300 koňských sil (220 kW) a téměř neuvěřitelnou spotřebu 3,4 l/100 km. Pohonná jednotka by měla vážit pouze necelých 46 kilogramů a mít kompaktní rozměry 46 x 61 centimetrů. Jen těžko pochopitelné parametry možná s přiblížením k sériové výrobě doznají více či méně zásadních změn.

Cena tohoto neobyčejného automobilu není dosud určena, dle vyjádření automobilky by měla být „rozhodně vyšší než“ šest milionů korun.

Aleš Jungmann
Diskuze (24)
Avatar - Jáchym
27. 4. 2007 22:36
Re: Prosba k redakci
Taky jsem na ty linky koukal a i když angličtina mi nedělá problémy, ta stránka je maximálně zmatená a nedověděl jsem se nic.
Avatar - Jáchym
27. 4. 2007 21:33
Motor
No, design mě taky nějak nenadchl. Je to taková slátanina Maybach Exelero, Bentleye apod. No a co se týče motoru....ten má parametry jak z říše snů, jen nevim, jestli jsou reálné a pokud ano, kdo takový motor vyvíjí? Nechce se mi věřit, že by podobný malovýrobce byl schopen vyrobit tak geniální motor. To bych čekal spíš od masových výrobců typu GM nebo Mercedes.
Avatar - Pekelná Micinka
27. 4. 2007 13:27
Re: :)
Jestli má jen trochu smysl pro věc, tak z něho nadšený nebude... zlatý BastOlene ;-)
Avatar - misoo
27. 4. 2007 12:38
:)
jay leno bude mat radost :-) :yes:
Avatar - Pekelná Micinka
27. 4. 2007 11:33
Re: Lambo...
>:D >:D :yes: A jak jinak chceš zlevnit výrobu? ;-) >:-[]