Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat Ducato míří do Ameriky

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
Spojení Fiatu s Chrysler Group ponese ovoce i na poli lehkých užitkových modelů a Fiat Ducato zamíří do USA, kde se z něj stane Ram ProMaster.

Specialista Chrysler Group na užitková vozidla, divize Ram Truck, má ve své nabídce sice širokou paletu pick-upů, ale chybí mu dodávkové modely. Zde má v současnosti k dispozici pouze malý van C/V odvozený z MPV Dodge Grand Caravan.

V minulosti přitom v nabídce Chrysler Group figurovaly dodávkové modely od šedesátých let prakticky až do současnosti. Zakladatelem tradice lehkých užitkových modelů značky Dodge se stal model A100 v roce 1964.

Na něj v roce 1971 navázal Dodge Series B, který byl typickým zástupcem severoamerické konstrukce dodávkových vozidel s motorem vpředu a pohonem zadních kol. Tato modelové řada měla celkem tři generace a byla ukončena v roce 2003.

Na místo Series B nastoupil díky spojení Chrysler Group s koncernem Daimler AG německý Mercedes-Benz Sprinter, který byl až do roku 2009 nabízen na severoamerickém trhu jako Dodge Sprinter.

Nyní Chrysler Group využije svého spojení s italským Fiatem a namísto vývoje zcela nového vlastního užitkového modelu využije současný Fiat Ducato. Na jeho základech bude vyvinut nový Ram ProMaster, jehož prodej se má rozběhnout ve třetím čtvrtletí roku 2013.

Ram Trucks prozatím uvedl, že nový ProMaster bude výrazně přepracovanou verzí Ducata a díky svému vzhledu bude lehce identifikovatelným zástupcem značky Ram. Hlavní změny se odehrají v oblasti pohonných jednotek, kdy italské turbodiesely s největší pravděpodobností nahradí zážehové motory Chrysler Group.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
Avatar - PeterLuk
30. 11. 2012 13:52
Re: fiatu
A druhý je Peugeot a tretí je Citroen. Musia byť kvalitné keď sú na prvých troch miestach (už niekoľko rokov!), v tejto triede (večšinou) nezáleží na osobných preferenciách a poradie sa dosť líši od predajov osobných áut. :yes:
30. 11. 2012 12:34
Re: Osobní zkušenosti
S Tranzitem si moc nepomůžeš, ono je to všechno na jedno brdo, každý má svoje. Fiat není ve všem plnohodnotný, Tranzit je nyní zastaralý a víc žere, VW/Mercedes málo žere ale má drahý servis a vyšší pořizovačku.
A všecko dohromady se sype docela dost, je to o kusu.
29. 11. 2012 19:33
Osobní zkušenost
Jedno má 4,5 roku, druhý 1,5 roku a příště klidně znovu, jsou naprosto bez problémů. Řešíme pouze spotřebák.
Avatar - charon03
29. 11. 2012 17:47
fiatu
na slovensku patri 1miesto medzi lua. 22,83% podiel na trhu za obdobie 1-9/12. ešte by trebalo popracovat na predaji osobnych aut.
Avatar - Barrichello
29. 11. 2012 12:11
Re: Osobní zkušenosti
no myslím že v případě USA spíš Ford řady E popř. Chevrolet Express/Cargo