Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford testuje nový Focus RS WRC ve Španělsku

Miloslav Fišer
Diskuze (1)
První kilometry s novým Focusem RS WRC absolvují v těchto dnech jezdci továrního týmu Ford Rallye Sport ve Španělsku. Markko Märtin a Michael Park již absolvovali testy na asfaltu, což znamená na podobných tratích, jako se uskutečňuje Rallye Catalunya.

První kilometry s novým Focusem RS WRC absolvují v těchto dnech jezdci továrního týmu Ford Rallye Sport ve Španělsku. Markko Märtin a Michael Park již absolvovali testy na asfaltu, což znamená na podobných tratích, jako se uskutečňuje Rallye Catalunya. Francois Duval a Jean-Marc Fortin budou testovat Focuse na šotolině, na závěr týdne absolvují testy na šotolině také Markko Märtin a Michael Park.

Oproti předchozí homologaci má nový Ford Focus RS WRC řadu změn a vylepšení, což jezdci podle prvních dojmů hodnotí pozitivně. Změny se týkají jednak motoru, převodovky a podvozku, ale také došlo k některým úpravám karosérie a zlepšena byla celková aerodynamika vozu. Podle předpokladů získá nový Focus RS WRC homologaci od Mezinárodní automobilové federace (FIA) do 1.dubna tohoto roku. Pokud se tyto předpoklady naplní, objeví se Ford Focus RS WRC nové homologace poprvé na startu Rally New Zealand ve dnech 11.-13.dubna.

Miloslav Fišer
Diskuze (1)