Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ginetta G50: dárek k vlastnímu výročí

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Britská firma specializující se na lehké sportovní automobily byla založena v roce 1958 a na příští rok chystá uvedení zcela nového modelu, kterým chce oslavit své padesátiny.

Nový vůz bude nejprve představen v závodní podobě a měl by se svými výkony zařadit mezi vozy které jezdí značkové poháry, jako je Ginetta G20 nebo Caterham a nové třídy GT4, GT3 a GT2.

Pro model G50 Cup Car bude vypsán seriál deseti závodů, kterých se budou účastnit jezdci v prakticky identických vozech. Pro snížení nákladů bude možné používat jen předepsané pneumatiky a palivo. Ginetta bude týmům poskytovat na všech deseti závodech tovární servis.

Lawrence Tomlinson, předseda společnosti LNT Automotive, která vlastní značku Ginetta, říká: „Navrhli jsme model G50 jako odrazový můstek pro jezdce mířící do vyšších kategorií GT.“

Ginetta G50 bude vybavena motorem Ford 3,5 V6 o výkonu 221 kW (300 k) a pětistupňovou sekvenční převodovkou. Hmotnost vozu s motorem umístěným vpředu a pohonem zadních kol nemá přesáhnout 800 kg.

První vozy budou k dispozici počátkem roku 2008 a základní cena by se podle vedení společnosti měla pohybovat okolo 35 000 liber (zhruba 1,5 mil. Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
29. 5. 2007 10:09
oslava 50
Taky bych chtěl tak nějak podobně oslavit své padesátiny...nákupem sportovní káry ;-) :-) :-)