Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GP Turecka: startovní rošt všech kubatur

Roman Daněk
Diskuze (7)
Do nedělního závodu si v Turecku vybojovali Pole Position jezdci: 125 - Pasini; 250 - Dovizioso; MotoGP - Rossi.

125 cm3

Pátek - V první kvalifikaci si výborně vedl Mattia Pasini, který potřebuje bodovat jako sůl, aby mu další jezdci v celkovém hodnocení příliš neutekli. Na druhé příčce byl vítěz minulého závodu ve Španělsku, Maďar Talmacsi. Náš Lukáš Pešek dojel pátý a vybojoval si tak provizorní start z prvního místa druhé řady.

Sobota - Ital Pasini si první místo udržel i v klíčové druhé kvalifikaci a v neděli mu bude na startu patřit Pole Position. Na druhé místo se zlepšeným výkonem v sobotním měření sil vyšvihl Hector Fuabel, dále je Corsi a Talmacsi. Lukáš Pešek si udržel výborné páté místo, ze kterého bude mít určitě šance bojovat o špici závodu.

Postavení na startu: 1. Pasini, 2. Faubel, 3. Corsi, 4. Talmacsi, 5. Pešek, 6. T. Koyama, 7. Olive, 8. Ranseder, 9. Terol, 10. Cortese.

250 cm3

Pátek - Ve čtvrtlitrech vystrčil růžky mistr světa do 125 cm3, Španěl Alvaro Bautista, a nechal za sebou známou trojici: Dovizioso, Lorenzo a de Angelis. Karel Abrahám dojel na 18. místě.

Sobota - Pole Position nakonec vybojoval Andrea Dovizioso a porazil svého největšího rivala a obhájce titulu, Španěla Lorenza. Na třetím místě je Bautista, který jako jediný nedokázal zlepšit svůj čas z páteční kvalifikace. První řadu uzavírá Alex de Angelis. Náš Karel Abrahám sice byl v sobotní kvalifikaci rychlejší než den předtím, ale jeho čas v cíli nakonec stačil pouze na poslední 24. místo.

Postavení na startu: 1. Dovizioso, 2. Lorenzo, 3. Bautista, 4. de Angelis, 5. Simoncelli, 6. Luthi, 7. Kallio, 8. Simon, 9. H. Aoyama, 10. Barbera ... 24. Abrahám.

MotoGP

Pátek - V prvním měřeném tréninku se na špici objevil Edwards a Vermeulen, ale v druhém boji o nejlepší čas převzali otěže nad startovním polem oba jezdci stáje Ducati Marlboro Team, Stoner a Capirossi. Obhájce titulu, Američan Nicky Hayden, byl v obou případech až v druhé desítce.

Sobota - Casey Stoner si hodně rozumí se svým motocyklem Ducati a letos zatím podává velmi kvalitní výkony. Rychlost potvrdil i v třetím měřeném tréninku, který vyhrál, ale na druhé místo se probojoval "The Doctor", Ital Rossi.

V kvalifikaci bylo ale všechno jinak, Pole Position získal Rossi a z druhého místa bude startovat jeho týmový kolega Colin Edwards. První řadu zakončuje "malý-velký" bojovník, Španěl Dani Pedrosa. Další dvě místa patří týmu Ducati, čtvrtý je Stoner a příčku zpět je Capirossi. V kvalifikaci se zlepšil i Hayden, který startuje z 6. místa.

Postavení na startu: 1. Rossi, 2. Edwards, 3. Pedrosa, 4. Stoner, 5. Capirossi, 6. Hayden, 7. Hopkins, 8. de Puniet, 9. Vermeulen, 10. Elias.

Roman Daněk
Diskuze (7)