Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

H&R Springs FMJ Mustang GT: krásný hřebec

Roman Daněk
Diskuze (19)
Americká ladičská firma H&R Springs se inspirovala slavným filmem Bullitt se S. McQueenem a vyšperkovala Mustang GT. Výsledek můžete posoudit sami.

Tuner H&R Springs připravil kompletní paket pro Ford Mustang GT a vzal to opravdu "od podlahy". První, co zaujme kolemjdoucí, je čistá bílá barva se zářivým perleťovým lakem. Přední přepracovaná maska má upravené světlomety, mřížku chladiče i nárazník, který má na spodní hraně integrovaný karbonový spoiler.

Boční prahy zůstaly nezměněny, místo toho radikální řešení dostala střecha. Zde je panoramatická, celoskleněná střecha Webasto, která má v zadní části decentní lištu z karbonového kompozitu a integrované třetí brzdové světlo z LED. Na zádi je přítlačné křídlo z uhlíkových vláken a dvě nové chromované koncovky výfukového systému. Vůz je také kompletně podsvícen, diody jsou zespodu na prazích a náraznících.

V blatnících jsou 20palcová dvoudílná kola OZ Superleggera III s pneumatikami Pirelli P-Zero Rossi o rozměrech 275/35 ZR20 vpředu a 315/35 ZR20 vzadu. Brzdová soustava Baer Extreme Plus má kotouče o průměru 380 mm vpředu a na zadní ose jsou kotouče o 20 mm menší. Úpravou prošlo i nastavení podvozku a dostalo se i na interiér, kde je nová výkonná audiosestava Pioneer Premier. Na středovém panelu nechybí LCD a přehrávač zvládá DVD i hudbu ve formátu MP3.

A ptáte se, co výkon pohonné jednotky? Změnou prošlo sání, přeprogramování řídící jednotky a Mustang dostal nový výfukový systém. Pro lepší akceleraci se změnil trvalý převodový poměr na 3,73:1, objevil se i nový diferenciál, ale konečnou sumu koní pod kapotou se mi nepodařilo najít.

Roman Daněk
Diskuze (19)
Avatar - Lonestarstate
16. 3. 2007 11:22
Re: Něco těm "znalcům" tuhé zadní nápravy
:yes: :yes: :yes:
Avatar - Lonestarstate
16. 3. 2007 11:22
Re: top gear
Přesně moje slova. Nějaký tendenční blábol předpojatého nevzdělance, který prokládá rádobyseriózní testy hláškama typu "reakce opožděné jako vstup Američanů do světové války" nemá absolutně žádnou váhu. Top Gear - pozérství pro lidi, kteří ničemu nerozumí, souvislosti neznají, ale do všeho kecají a na všechno mají názor.
15. 3. 2007 23:39
top gear
tusim v poslednom Top Gear (aspon v UK) jazdili na Mustangu,no ale nic moc..a Stig to drzal na hrane asi tym stylom ze zapasil s pretacavostou co bolo krasne vidiet.tak na co tunit taketo auto?