Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai i30 N Sport na prvních špionážních snímcích. Čím se liší od čistého „enka“?

Stanislav Kolman
Kromě variant N a N Performance přijede Hyundai i30 i s odznáčkem N Sport, jenž bude jakýmsi mezičlánkem běžného provedení a ostrých derivátů.

Nošovické hot-hatche i30 N a N Performance se u nás i ve světě těší pozitivnímu přijetí, což potvrzuje i naše nedávná zkušenost, kdy jsme si oba automobily přímo v okolí výrobny testovali. Brzy je doplní další provedení N Sport. To kdybyste prahli po ostřejší i30, ale čistokrevné „enko“ pro vás bylo už moc.

Ve srovnání s ostrými hatchbacky, jejichž podobu známe již od minulého roku, si můžeme všimnout třeba jiného uspořádání výfuků. N Sport dostal jednu dvojitou koncovku na pravé straně, zatímco N a N Performance mají na každé straně jednu. Další inspirací ostré řady je černě lakovaný zadní spoiler navazující na střechu.

Špionážní fotografie zachycují vůz se zamaskovanou přídí. Právě tady se ve srovnání s běžnou i30 očekávají největší změny. Černá kamufláž nenechává nahlédnout ani na přepracovaný nárazník, který ale jistě dostane agresivnější a sportovnější tvary.

Technické detaily a informace o výkonu zatím zůstávají tajemstvím, ale očekáváme kompromis mezi klasickou i30 a právě sportovními „enky“. Všeobecně se totiž předpokládá, že N Sport nepřinese jen designové změny, ale i úpravy pod kapotou.

A nejen tam. Oproti klasické i30 se očekává i jiné naladění podvozku, jenž by měl být po vzoru sportovnosti nižší a tužší, aby přinesl o něco působivější zážitek z jízdy. Na další detaily si však budeme muset ještě nějaký čas počkat.

Stanislav Kolman