Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai prý vyvíjí další elektrické SUV, v nabídce má stát nad Konou

Ondřej Mára
Diskuze (8)

Automobilka Hyundai má již v současnosti poměrně pestré elektrické potfrolio, které by se však mohlo v blízké budoucnosti rozrůst o další čistě elektrické kompaktní SUV

Automobilka Hyundai údajně zahájila práce na stavbě nového čistě elektrického kompaktního SUV, které by mělo být postaveno na nové modulární platformě pro elektromobily „Electric-Global Modular Platform (E-GMP),“ jak uvedl korejský web Business Korea. Pro automobilku by se tak jednalo o další významný krok v elektrifikaci svého portfolia, neboť model Kona Electric (elektromobil) stojí na platformě sdílené s modely se spalovacími motory a model Nexo (vodíkový) dostal vlastní speciálně vyvinutou platformu.

Prototyp, který měl dostat projektové označení „NE,“ by měl být dokončen zhruba v prosinci tohoto roku. Poté bude následovat fáze před-produkční testování, která by měla trvat zhruba do poloviny příštího roku. Novinky by pak mohla být představena zhruba na přelomu léta a podzimu a do produkce by se měla dostat z kraje roku 2021.

Technické parametry vozu se zatím automobilce daří držet pod pokličkou, podle spekulací Business Korea by se však mělo jednat o kompaktní SUV, které se v nabídce Hyundai zabydlí nad modelem Kona. Jeho elektrický dojezd se pak odhaduje okolo 450 kilometrů na jedno nabití, což by byla velice slušná hodnota.

Informace o vývoji nového elektromobilu na platformě E-GMP jsou také potvrzením dřívějších spekulací, že platforma je prakticky připravená. Podle korejského zdroje zbývá už jen vybrat hlavního dodavatele baterií, což je při zvyšující se poptávce neméně důležitý úkol.

Kompaktní SUV však není jediným zajímavým elektromobilem, na kterém se v Hyundai pracuje. Nedávno totiž automobilka oznámila svou spolupráci s chorvatskou automobilkou Rimac Automobili, jejímž prvním výsledkem by měl být elektrifikovaný sporťák divize N.

Ondřej Mára
Diskuze (8)

Doporučujeme

27. 6. 2019 20:25
Re: Chlívek Hownaj
Dacia je úplně v pohodě..ale car už dávno na silnici nezávodí.. nemá důvod,nemá s proč.
27. 6. 2019 18:51
Re: Chlívek Hownaj
:D pobavilo, prosím pokračovat. Hlavně to kopni to tý hnojdý, ať Duster nečeká :D To je z Wanastovek ne? Úplně to vidím, Dacia v lévém pruhu na jeden zátah a zpívají jak předjíždí cara :D
27. 6. 2019 18:02
Re: Chlívek Hownaj
Tak já chápu,že každej jsme nějakej..ale co je tohle za dva magory..to se jen tak nevidí.
27. 6. 2019 17:03
Re: Chlívek Hownaj
Opravdu je venku teplo, doporučuji pokrývku hlavy a pokud možno nevycházet. Úžeh je prevít ;-)
Avatar - Googelit
27. 6. 2019 15:29
Re: Chlívek Hownaj
:-[] :-[] :-[]

Už přijíždí poslední Hovnój,
elektro dáváj mu do těláá.
Už přijíždí poslední Hovnój,
než fabriku zavřou docelá.

Tak kopni do ty Hnojdyý,
ať Duster nečeka - ááááá!
Je dlouhá cesta na Letnou,
a chuť řídit zase velika-á.

Cesta do nebezkýho báru,
je přes kopce pole škváru.
A tak chci lepší auto mííít,
než pofiderní Hnujdé shít.