Jaké to je řídit supersport?

Komerční prezentace

Rádi čtete zajímavosti o sportovních autech, a chtěli byste si jízdu v nich alespoň jednou vyzkoušet? Na několika místech v České republice máte možnost půjčit si supersport na dálnici i na uzavřeném polygonu.

V České republice dnes už nabízí zážitkové jízdy se supersporty mnoho společností, ale těch opravdu velkých, které Vám nabídnou výběr z více aut, je jenom pár. Provozovat miliónové auto přeci jen není levná záležitost. Pojištění, servis i palivo zkrátka něco stojí. I přesto nejsou ceny zážitkových jízd přemrštěné. Kolem 2 tisíc korun se tak skutečně můžete za volant nadupaného auta posadit a vyzkoušet dechberoucí zrychlení, které je u některých supersportů i pod 3 sekundy.

V půjčovnách nejčastěji najdete ikonické Ferrari nebo Lamborghini, o které je pochopitelně největší zájem. Možná vás překvapí, že třetím nejoblíbenějším supersportem je Ford Mustang, následovaný Subaru STi, zkrátka stará škola stále táhne. Kupodivu však u zákazníků neuspělo Audi R8 nebo BMW M6, která byste v současné nabídce zážitkových jízd hledali marně.

Kde si supersport půjčit?

Pokud jste z Prahy nebo jejího okolí, jste určitě ve výhodě. Právě tady totiž najdete nejširší nabídku supersportů. A věřte mi, je to opravdu skvělý pocit vstoupit do podzemní garáže a vidět všechny tyhle automobilové skvosty pohromadě. V době naší návštěvy, bylo v garážích v Kolbenově ulici k dispozici celkem 8 sportovních aut. Mohli jsme si tak vybrat červené Ferrari, Lamborghini, Porsche, nebo nadupaný Ford Mustang Shelby GT350, který v České republice jen tak neuvidíte.

V ostatních půjčovnách se soustředí převážně na ikonické Ferrari a Lamborghini, o které je mezi zákazníky dlouhodobě největší zájem, ale i přesto se můžete setkat i s jinými značkami. Velký výběr supersportů, nabízí zážitková agentura Dokonalý zážitek.

Na co se připravit?

Nečekejte žádné bláznění a jízdu smykem, v ruce budete držet volant auta za několik milionů. Jde především o to vyzkoušet si neuvěřitelné zrychlení a věřte, že už jen to je obrovský zážitek! Více prostoru na vyzkoušení Ferrari vám nabídne uzavřený polygon v Příbrami. Nejprostornější polygon na zážitkové jízdy v České republice vám dá více příležitosti si auto vyzkoušet i v zatáčkách. Ale pořád to bude v rozumné míře, na nějaké bláznění na hraně nebo dokonce za ní zkrátka rychle zapomeňte. Je tedy otázkou, zda upřednostníte delší jízdu po dálnici nebo podstatně kratší, ale záživnější na polygonu?

Je to bezpečné?

Zážitkové jízdy na dálnici i polygonu musí být především bezpečné, proto na průběh jízdy dohlíží instruktor sedící na sedadle spolujezdce.  Vždy platí pravidlo, jezdit s rozumem a nepřeceňovat své řidičské schopnosti. Většina z nás tak silné auto ještě neměla v ruce a reakce na plyn bývá doslova šílená.

O něco horší s bezpečností to je při delších pronájmech bez instruktora, i zde však platí stejné pravidlo: nepřeceňuj své schopnosti, jinak za to zaplatíš! A to doslova. U všech společností před jízdou podepisujete nájemní smlouvu, kde se zavazujete, že v případě vámi zaviněné nehody, uhradíte škodu ve výši 10% a to při cenách supersportů není rozhodně zanedbatelná položka.

Zkrátka, chovejte se k zapůjčenému autu, jako by to bylo vaše vlastní.

Komerční prezentace
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly