Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kahn Design Speed 7: Vize retro sportovního vozu

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)
Kahn Design právě ukázal první nákresy svého nového výtvoru, retro sportovního vozu s otevřenou kabinou po vzoru závodních strojů ze třicátých let. Automobil by měl zamířit do malosériové výroby.

Dlouhý trup, ve kterém před zadními koly seděl řidič, a oddělená kola. Tak vypadaly závodní stroje ze třicátých let, a právě jimi se nechal inspirovat Kahn Design při vývoji nového vozu Speed 7, přičemž stroj má poskytovat autentický zážitek jako z těchto dob. Automobil má dostat ručně sestavenou karoserii z hliníku či karbonového vlákna.

Vůz údajně dostane rovněž interiér s prvky ze současných automobilových i leteckých konstrukcí. Více než dva nákresy zatím nemáme, Kahn však chce tento sportovní stroj reálně vyrábět. Zahalen tajemstvím je i pohon vozu, výrobce ale slibuje fantastickou ovladatelnost i dechberoucí výkony. Firma nyní oslovuje dodavatele, kteří by se na stavbě „sporťáku“ chtěli podílet.

Kahn Design není neznámým výrobcem, nedávno nabízel prototyp šestikolového Defenderu za 7,7 milionu Kč, na základně Aston Martinu DB9 pak sestrojil model Vengeance. Brit Afzal Kahn, který firmu vlastní, se dále věnuje třeba kompletnímu tuningu převážně britských vozů.

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)