Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia KV7: Korejský Gullwing přistane v Detriotu

David Bureš
Diskuze (1)
Kia na autosalonu v Detroitu představí koncept crossoveru KV7, který dostane vzhůru výklopné dveře.

Kia KV7 je prototyp crossoveru, jehož první obrázek přinesla automobilka minulý týden. Podle slov vedení je vůz vizí, jak má vypadat budoucí generace MPV, které by nahradilo model Sedona (v Evropě známý pod označením Carnival).

Prototyp KV7 navazuje na současnou filozofii designu automobilky, a to především na tvary modelů Forte, Sportage a Soul. Právě hranatému Soulu se KV7 podobá nejvíce.

Zadní dveře crossoveru se vyklápějí vzhůru, střední sloupek karoserii zcela chybí, což v kombinaci znamená pohodlný přístup na zadní místa i když je délka druhých dveří standardní. Zadní sedačky jsou otočné, podlaha používá svěží dřevené provedení.

Oficiální premiéra prototypu Kia KV7 proběhne 10. ledna 2011 na autosalonu NAIAS v Detroitu, kde Kia zveřejní i doplňující informace o tomto automobilu.

Kia Sedona, na některých trzích Kia Carnival, je sedmimístný velkoprostorový vůz, jenž se v současné generaci vyrábí od roku 2006. MPV dostalo loni v rámci faceliftu novou masku chladiče po vzoru ostatních modelů značky.

David Bureš
Diskuze (1)
27. 12. 2010 10:51
Palubka
Pojmy "palubka", respektive "palubní deska", dostávají v tomto autě zcela nový význam... :yes: >:D