Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Pop: Jihokorejský elektropop bude znít v Paříži

Aleš Dragoun
Diskuze (2)
Na letošní autosalon do metropole nad Seinou přiveze jihokorejská Kia studii elektromobilu Pop.

Automobilka zatím neuvolnila příliš mnoho informací. Základ konceptu je ale jasný: tři metry na délku a čistě elektrický pohon. Dovnitř se vejdou celkem tři cestující, interiér ale zřejmě nebude mít podobné uspořádání jako sériová Toyota iQ, První série firemních fotografií naznačuje, že trojice pasažérů bude sedět v jedné řadě vedle sebe, neboť sedadlo je díky absenci středové konzoly souvislou lavicí. Auto ovšem nevypadá extrémně široké a navíc cosi jako třetí nouzové místo vykukuje pod průhlednou střechou v zadní části.

Už podle svého názvu je koncept zaměřen na mladé lidi. Mimochodem, Kia v tiskových materiálech lpí na přepisu s velkými písmeny, tedy POP. Celková délka a systém pohonu prozrazují jeho určení: věčně ucpaná města. Vnější design se nedá označit jinak než jako odvážný, či přímo extravagantní. Alespoň ve srovnání se Smartem a již zmíněnou Toyotou iQ zcela určitě. Modernu představují diodové světlomety vpředu i vzadu.

Na další fotografie, detailní informace o technice a popis vnitřního prostoru si ale budeme zřejmě muset počkat až do Paříže. Pop asi zůstane pouhým konceptem, i když, třeba Kia překvapí a za nějakou dobu vstoupí do segmentu městských mikrovozítek. Byť případná sériová verze nebude mít s největší pravděpodobností v útrobách elektromotor.

Aleš Dragoun
Diskuze (2)
19. 8. 2010 08:27
Re: To se bude Francouzum libit
"strizliva" inak povedane nepokrokova, beznapadu, stredovek 8-s
Avatar - Ada je zase tady
19. 8. 2010 07:57
To se bude Francouzum libit
Nad cim strizliva Evropa zvraci, je ve Francii vrcholem vytvarneho umeni :no: