Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mariclaro proměňuje části klasických aut ve stylové tašky

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Kanadská společnost Mariclaro patří sice díky svým produktům spíše na stránky módních magazínů, ale naši pozornost si zaslouží díky materiálům, které používá na své výrobky.

Mariclaro Canada Inc. byla založena teprve v roce 2008 a věnuje se především navrhování a výrobě nejrůznějších dámských i panských tašek a módních doplňků.

Materiál na výrobu drtivé většiny svých produktů přitom získává z automobilů na vrakovištích nebo vyřazených dopravních letadel. Tašky a další zboží značky Mariclaro jsou totiž vyrobeny z čalounění sedadel a bezpečnostních pásů.

Kanadská společnost přitom nesází pouze na atraktivní vzhled, ale pozornost přitahuje i přiznání původu kůže, z níž je konkrétní taška vyrobena. V rámci Drive Collection si tak lze za 349 kanadských dolarů (zhruba 6600 Kč) pořídit například tašku ze šedé kůže, na níž se původně sedělo v BMW 735i z roku 1985.

Pokud zatoužíte po exempláři se sportovnějším původem, pak je za 999 kanadských dolarů (okolo 19.000 Kč) k dispozici taška, která je z černé kůže, ale původem z Porsche 911 z roku 1990.

Příznivci maximálního luxusu nejspíš zvolí tašky Mariclaro Messenger a Mariclaro Weekender ze světle hnědé kůže za 1499 kanadských dolarů (přibližně 28.500 Kč) a 1699 kanadských dolarů (okolo 32.500 Kč). Ty totiž pocházejí z čalounění Lamborghini Espada z roku 1969.

Jen o málo levnější je sada červených zavazadel, k jejichž výrobě poskytl potřebný materiál Mercedes-Benz 300 Adenaur Cabriolet (W186) z roku 1953.

Vedle příznivců klasických automobilů si na své přijdou i fanoušci leteckých společností Air Canada a Alaska Airlines. Právě z potahů sedadel jejich vyřazených letadel jsou v nabídce stylová zavazadla.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)