Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Metallica připravuje vlastní auto-moto show

David Bureš
Diskuze (0)
Výstava automobilů a motocyklů pod záštitou slavné kapely proběhne v rámci hudebního festivalu v New Jersey.

Americká metalová skupina Metallica uspořádá vlastní přehlídku upravených automobilů a motocyklů, která se odehraje v rámci hudebního festivalu Orion. Ten proběhne 23. a 24. června v Atlantic City v americkém New Jersey.

Během této show má být vystaveno více než 300 upravených automobilů, muscle carů, hot rodů a upravených motocyklů. Mezi nimi nebude chybět upravený Auburn Roadster z roku 1936, který patří Jamesi Hetfieldovi, zpěvákovi Metallicy, popřípadě o rok mladší Lincoln Zephyr v úpravě od amerického designéra a stavitele Ricka Dorea.

Právě James Hetfield je velkým fanouškem automobilů. Přiznává, že zpočátku se staral pouze o to, jak je daný vůz rychlý, později se však začal zajímat také o jeho design a jak je možné jej upravit.

Samotná přehlídka aut v rámci festivalu Orion podle přání zpěváka Metallicy nabídne fanouškům skupiny netradiční zážitek. „Možná by na automobilovou show normálně nešli,“ říká Hetfield.

V průběhu přehlídky budou uděleny ceny pro nejlepší účastníky z každé kategorie, kterými jsou upravená auta, hot rody, muscle cary a upravené motocykly. Cenu fanoušků pak dostane to vozidlo, které si nejvíce oblíbí návštěvníci festivalu.

Show se budou moci zúčastnit pouze americké vozy a motocykly vyrobené před rokem 1972. Všechny přihlášky budou muset být podány do 15. května.

Festival Orion pořádá sama Metallica, přičemž členové kapely osobně vybrali všechny účastníky. Vedle Metallicy tak na tomto festivalu například vystoupí indie rocková skupina Arctic Monkeys či metalová parta Avenged Sevenfold. Sama Metallica zde zahraje skladby ze slavného alba Metallica a dřívějšího Ride The Lightning.

Kdo by si Metallicu rád poslechl naživo, nicméně nemíní jet do Spojených států, má možnost jít na její koncert i u nás. Metallica totiž zahraje 7. května v pražské Synot Tip Areně. Skupina pořádá světové turné na oslavu 20. výročí od vydání alba Metallica, které je kvůli svému obalu často přezdívané Černé album.

David Bureš
Diskuze (0)