Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MS Superbiků v Austrálii: Už to začalo! Jak dopadl König?

Michal Štěpanovský
Diskuze (0)

Mistrovství světa silničních motocyklů superbike zahájil suverénním způsobem obhájce titulu, Španěl Alvaro Bautista. V australském Phillip Islandu vyhrál všechny tři jízdy. Čech Oliver König na starším stroji nebodoval.

Šampionát má letos v programu naplánovaných dvanáct podniků. Sedmé zastavení se odehraje o posledním červencovém víkendu na okruhu v severočeském Mostě.

Poslal soupeři esemesku

V úvodním kvalifikačním tréninku sezony si vybojoval nejlepší startovní pozici turecký jezdec Toprak Razgatlioglu (Yamaha), ale nevyužil ji. Za deště se do prvního závodu nejlépe odlepil Brit Jonathan Rea (Kawasaki), jenž si v prvním kole několikrát vyměnil pozici s Bautistou. Rea vedl do desátého okruhu, kdy ho předstihl Bautista, a na své ducati přijel vítězně do cíle s náskokem téměř tří a půl sekundy.

Video se připravuje ...

V neděli dopoledne vyhrál Bautista na suché trati také závod Superpole, který byl dlouhý deset kol, zatímco obě hlavní jízdy se jely na okruhů dvaadvacet. Jezdci zde startovali podle časů z kvalifikace. Ovšem na základě výsledků v závodě Superpole se stavěli na start druhého hlavního závodu. Do něj vypálil nejrychleji Španěl a na první místo nikoho nepustil. Tentokrát vyhrál s převahou přes šest sekund.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Michal Štěpanovský
Diskuze (0)

Doporučujeme