Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MV Agusta Brutale 800 RR prodělala operaci srdce

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
MV Augusta Brutale patří k tomu nejlepšímu mezi současnými jednostopými naháči a mezi špičku chce patřit i nadále. Díky tomu se dočkala důkladné modernizace pohonné jednotky a několika drobnějších novinek.

MV Agusta v souvislosti s nástupem emisní normy Euro 4 omlazuje techniku svých modelů a na EICMA v Miláně proto představuje modernizovanou Brutale 800 RR pro modelový rok 2017.

Nejzásadnější úpravy se týkají pohonné jednotky v podobě řadového tříválce o objemu 798 cm3. V souvislosti se splněním emisní normy Euro 4 došlo mimo jiné na použití nových vačkových hřídelí, ventilů a napínáku řetězu. Výsledkem jsou nižší emise výfukových plynů a zároveň vibrace motoru, zatímco spolehlivost má být nyní na vyšší úrovni.

To hlavní v podobě maximálního výkonu zůstává na hodnotě 103 kW (140 k) při 13.000 min-1, rozdíl je vlastně ve snížení otáček o 100 za minutu. Maximální hodnota točivého momentu 86 N.m při 10.100 min-1 je rovněž beze změny.

Vedle motoru se úprav dočkala i šestistupňová převodovka s rychlořazení nahoru i dolu a hydraulickou spojkou. Modernizace pak zásahla i systém MVICS (Motor & Vehicle Integrated Control System) 2.0, zahrnující palivové mapy a osmistupňovou kontrolu trakce. Cílem všech provedených změn mají být rychlejší reakce stroje a jeho lepší ovladatelnost.

Podvozek se i nadále pyšní přední vidlicí Marzocchi a zadním tlumičem Sachs, zatímco dodavatelem brzdového systému je společnost Brembo, z jejíž produkce jsou přední kotouče o průměru 320 mm s radiálními čtyřpístkovými třmeny a zadní kotouč o průměru 220 mm s dvoupístkovým třemen.

Kromě modernizace techniky se model Brutale 800 RR dočkal i lehkých úprav designu, z nichž ty největší představuje nové provedení podsedlového rámu s děleným dvoumístným sedlem a LED koncovým světlem s integrovanými směrovými světly. Přepracován byl i tvar palivové nádrže a nová jsou kovaná 17palcová kola.

MV Agusta tento model hodlá pro příští sezónu nabízet ve dvou barevných provedeních, z nichž to první kombinuje odstíny pojmenované Ice/Carbon Black Metallic a to druhé pak Red Shock Pearl/Carbon Black Metallic.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)