Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejsilnější automobilové značky podle Forbesu: BMW vede před Toyotou

David Bureš
Diskuze (26)
Mezi deset nejsilnějších značek světa se probojovala jediná automobilka – mnichovské BMW.

Americký časopis Forbes vydal žebříček 100 nejsilnějších značek na světě. Nejvýše se umístil Apple, následovaný Microsoftem a Coca-Colou. Z automobilových značek je na tom nejlépe BMW.

BMW skončilo v celkovém pořadí na devátém místě, je tak jedinou automobilovou značkou, která se v tomto žebříčku probojovala do top ten. Mezi automobilkami skončila druhá Toyota (celkově 14. místo), která byla loni největším automobilovým výrobcem na světě.

Žebříček byl sestaven na základě finančních výsledků a vnímání značky mezi spotřebiteli. Podle Forbesu se těm nejsilnějším hráčům musí dařit na obou polích. Podmínkou bylo i silnější zastoupení na americkém trhu (Forbes je původem z USA), což vyřadilo některé velké značky, které ve Spojených státech nepodnikají – například největší mobilní operátor na světě China Mobile.

Výzkum vnímání značek provedly konzultační firmy Landor Associates a Penn Schoen Berland. Ty se ptaly 2.000 respondentů na 13 otázek, v rámci kterých měli dotazovaní hodnotit, na kolik značka investuje do inovativního výzkumu, jak ovlivňuje život svých zákazníků nebo zda uchovává kvalitu svých produktů.

Mezi deseti nejsilnějšími automobilovými značkami figurují i dva zástupci VW Group – páté Audi (celkově 32. místo) a šestý Volkswagen (celkově 45. místo), nechybí tu ani jihokorejské Hyundai (mezi automobilkami osmé).

Ze značek spojených s automobilovým průmyslem figurovala v nejlepší stovce také petrolejářská společnost Shell. Ta skončila na 91. příčce.

Nejsilnější automobilové značky světa podle časopisu Forbes
Poř.ZnačkaPořadí v celkovém žebříčku
1.BMW9.
2.Toyota14.
3.Mercedes-Benz16.
4.Honda19.
5.Audi32.
6.Volkswagen45.
7.Ford59.
8.Hyundai71.
9.Nissan76.
10.Lexus87.

David Bureš
Diskuze (26)
15. 5. 2013 16:34
Re: Onicom
.....že je podle tebe k ničemu vypovídá o tobě samém. Když hlupák něčemu nerozumí, tak začne hned vykládat, že to, čemu nerozumí, je k ničemu. Tak si místo nesmyslných příspěvků třeba přečti ten článek znova. Třeba ještě nejsi zcela ztracený případ......

Psát o kvalitě a spolehlivosti v souvislosti s image značky může jenom někdo, kdo sice nic nezná a neví, ale za každou cenu se chce vyjadřovat. Tahat sem Nokii je taky docela úsměvné....

Ty asi netušíš, co je Forbes, co?
15. 5. 2013 16:31
Re: NA wall street
No, mám pocit, že usuzuješ správně. Taky mně to pobavilo a nejen u tohoto konkrétního přispěvovatele. Hoší viděli jednu reportáž v TV a teď se snaží to tady za každou cenu "prodat". Tak to tady ale chodí.....
15. 5. 2013 16:26
Re: Totální nesmysl
Kylie je jenom taková hloupá slepice, kterou vysloveně baví, když může druhý štvát. Nic víc ze života asi nemá. Takže když jí to sem napíšeš, aby přestala používat velká písmena uprostřed textu, tak jí tím uděláš jenom radost. Komické je, že zrovna ona sama a to, co tady předstírá je ukázkou té nehorší a nejubožejší české malosti. Ale není v tom sama, je jich tady (bohužel) čím dál tím víc a ti kvalitní jsou zde stále méně a méně. Aby si člověk přečetl zajímavý názor nebo postřeh, musí se prohrabávat hnojem podobných hloupoučkých příspěvků.....ještě že ten Patrikův odkaz je hned jako první.
Avatar - bigsoul
15. 5. 2013 16:23
Re: Totální nesmysl
Co tu potiš hovadiny. BMW ma najvačšie zisky. Jeho predaje neustále stúpaju a aj z českého pohledu je či dalej viac vyhladavanou značkou. A Honda svojimi spolahlivimi nezavadnými autami, ktore vyhravaju mnoho ankiet spolahlivosti a kvalitu materialov je určite prestížnejšie ako VW, ktore ide cestou čo najvačšieho šetrenia a malích modelovích rozdielov určite na prestíži nepridava. A uvedom si kvantita nezaručuje uznanie. Vid Huyndaii a Kia. Spolahlivostou su na chvoste materialmi su na chvoste a dokonca patria medzi najškodlivejšie auta na trhu a takto sa niekam umiestnit?
15. 5. 2013 16:18
Re: Kompletní tabulka
Díky, zajímavý..... :yes: