Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejslavnější filmové honičky: Louis de Funes za volantem

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (10)
Slavný komik Louis de Funes sice nikdy neproslul jako milovník automobilů, ale na zábavnou a více či méně dramatickou honičku lze narazit v řadě jeho filmů.

Louis de Funes, vlastním jménem Louis Germain David de Funes de Galarza, se narodil 31. července 1914 a zemřel 27. ledna 1983. V soukromém životě patřilo k jeho největším zálibám zahradničení.

Filmy s Louis de Funesem skvěle předvádějí, že automobilová honička nemusí probíhat vždy jen s kamennou tváří a končit ohromující explozí jednoho z účastnících se vozů. Grimasy, které francouzský komik předvádí za volantem jej pasují mezi nejzaujatější a nejzarputilejší řidiče v celé historii motorismu.

V jeho komediích z šedesátých a sedmdesátých let se navíc proti sobě mohli postavit soupeři, jejichž síly byly na plátně téměř plně vyrovnané, zatímco skutečnost byla naprosto opačná.

Mezi nejlepší příklad lze zařadit začátek komedie Piti Piti Pa z roku 1970, kdy Louis de Funes s Fiatem 124 Sport Coupé drží v šachu Lamborghini Miura. Řada nezapomenutelných honiček je i v sérii filmu o četnících ze Saint Tropez. Ve snímku Četník se žení Louis de Funes předvádí, že Ford Mustang lze pronásledovat v Renaultu Floride nebo Simce Aronde.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (10)
Avatar - white label
11. 12. 2011 01:05
Re: Úžasný auta
Já je jako dítě zažil, jen tady bohužel taková auta nikdy nebyly pohromadě. Fiatů 124 (ne sport coupé) tu bylo plno, ale jen těch sovětských :no: ?
My měli tenkrát Cortinu MK1, pak MK2, po ní Fiata 128 a po něm ještě 128 rally (kromě F 128 vše bílé 2dv.)..., kde jsou ty časy...
11. 12. 2011 00:56
Re: .
Tak bacha na garaz a hasicak!!!!!!!! >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:D >:D >:D >:D >:D :-!
11. 12. 2011 00:54
Pan Herec
:yes: Trocha sestrihu s jeho grimasama z fimu.Tento clovek se nesmazatene zapsal do dejin kinematografie jako jeden z nejlepsich hercu.Na jeho filmy se rad podivam i po tolika letech od natoceni.Jeto lepsi nez ty slataniny cose dneska chrlej jak na bezicim pase z filmovych spolecnosti. [odkaz] >:-[] >:-[] >:-[] :-!
Avatar - gld
10. 12. 2011 23:26
Re: .
Síce to nie je funesovka, ale dobré absurdné naháňačky sú aj vo filme šimon a matúš idú na riviéru.
10. 12. 2011 20:26
Re: Úžasný auta
Ty jsi bula >:D
Kde by se tam vzal ceed? >:-[]

Ale to byly kary co? Lambo Miura, Ten Cerveny Fiat, Mustang, a ta Alfa...

Ju, to byly casy (ktere jsem nezazil, jen o nich cetl..).

:yes: