Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Již tento víkend startuje nová sezona Formule 1. Prohlédněte si všechny vozy ve velké galerii

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Zimní pauza je pomalu za námi a fanoušci F1 se již připravují na start nového ročníku. Ještě před prvním závodem si připomeňme vzhled kompletního startovního pole.

Letos na startovním roštu opět uvidíme desítku týmů, žádné velké rošády se před novou sezonu nekonaly. Největší novinkou je jistě příchod Alfy Romeo, která se stala partnerem stáje Sauber, což se výrazně podepsalo na designu monopostu. Italská značka se do Formule 1 vrací poprvé po dlouhých 23 letech.

Beze změn nezůstalo ani složení startovního pole. Formuli 1 letos opustil brazilský závodník Felipe Massa, šanci u Renaultu už nedostane ani Jolyon Palmer. Těšit se naopak můžeme na dva nováčky – Charlese Leclerca a Sergeje Sirotkina.

Odehrály se i motorové „přestupy“. Ve Wokingu došla po třech letech trápení trpělivost s nespolehlivými motory Honda a Britům letos pohonné jednotky dodává Renault. Honda však ze šampionátu neodchází, stala se novým dodavatelem stáje Toro Rosso. K velkému překvapení se japonské jednotky během předsezónních testů jevily spolehlivě, naopak McLaren se opět trápil s technickými patáliemi.

Na definitivní verdikt o připravenosti jednotlivých týmů si však musíme počkat až do tohoto víkendu, kdy šampionát odstartuje závodem v australském Melbourne. Pro fanoušky v Evropě to opět znamená brzké vstávání, kvalifikace a závod se konají od sedmi, respektive 7:10. Nezapomeňte na hodinový posun v rámci změny času, který se odehraje stejné ráno.

V letošní sezoně uvidíme úctyhodný počet 21 velkých cen, kromě tradičních destinací je jistě nejzajímavější návrat závodu ve Francii, jenž se bude konat na okruhu Paul Ricard. K velkému vyvrcholení dojde 25. listopadu v Abú Zabí.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)