Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novitec Fiat Grande Punto X-One

Roman Daněk
Diskuze (18)
Německá ladičská firma Novitec si vzala do parády italské Grande Punto a výsledek? Kompletní karosářský kit, silnější naftový motor, velká kola... Mno, posuďte sami.

Novitec Fiat Grande Punto X-One je nejnovějším přírůstkem do Novitec X-treme rodinky. Základem vozu je verze Grande Punto Sport, ale kompletní karosářský kit a tuning motoru poslal vůz do jiné kategorie.

U předchozí verze, Novitec Punto II X-One, byla pohonnou jednotkou přeplňovaná zážehová osmnáctistovka, která měla výkon 204 koní a s přidáním NOS bylo možno chvilkově dosáhnout až na 312 koňských sil. U Grande Punto X-One šli inženýři jinou cestou. Vyladili naftový čtyřválec 1,9 JTD a výkon vyskočil ze sériových 96 kW na 118 kW (160 k). Maximální točivý moment se zvedl o 48 Nm na celkových 328 Nm při 1 950 ot./min. Nejvyšší rychlost vozu je po úpravách 210 km/h a akcelerace z 0 km/h na 100 km/h je za 8,6 s.

Vedle úprav na motoru se kompletně přepracoval i výfukový systém, kde jsou nové sportovní katalyzátory, tlumiče a chromované koncovky o průměru 90 mm. Optické doplňky jsou všude, kam se jen podíváte: nové jsou oba nárazníky a boční prahy, světlomety dostaly krycí lišty (tzv. mračítka), na víku od motoru jsou nové výdechy, na střeše je falešná nasávací kapsa a nad zadním oknem je přítlačné křídlo. V blatnících jsou 18palcová kola z lehkých slitin, která jsou obuta do pneumatik o rozměrech 215/35 R18.

Roman Daněk
Diskuze (18)
20. 8. 2007 18:09
Re: diesel?
>:D >:D >:D :yes:
20. 8. 2007 18:08
Fuj!
No tak to se soudruhům nepovedlo... :no:
Avatar - Ruffi
20. 8. 2007 15:50
diesel?
Dobre,môže to vyzerať ako rýchle auto.Veď všetky tie úpravy sa dejú kvôli tomu.Ja len neviem pochopiť tento rádoby nový trend-ohromne upraviť zovňajšok auta,dať tam zo 20 výfukov ako ropovod...A nakoniec naštartovať a zistiť,že je tam diesel >:D
20. 8. 2007 15:15
Kdyz mno tak mno
To mno,nebo-li takove-neutralni oznaceni sem opravdu sedne,Toto se opravdu nepovedlo,mozna by to trochu vice sedelo k tomu,,nosackymu"motoru,k dieselu urcite ne(v tomto pripade by se hodili i treba Mustangovy nadechy pres kapotu....).K tomu dieselu urcite neco jemnejsiho-decentnejsi predni spoiler a tak.Zadek nechat tak jak je(k silnici trochu prilepit,hned by Punto vypadalo lip >:D )
20. 8. 2007 13:34
Re: Hruza
Mas ciastocne pravdu, tazko este viac zuslachtis dlho slachtene a do detailov vycibrene tvary. Vo vacsine pripadov to dopadne jak s tymto GP - strati sa jeho dynamika a smrnc, zmeni sa na zamracenu potvoru, hrcu pritlacenu k ceste. Elegancia a dynamika je prec. Len demonstracia sily. Niekomu sa to paci. Niekomu nie. Nastastie nas nikto nenti to obdivovat a uz vobec nie kupovat. ;-)