Nový Volkswagen Touran. Jezděte s rodinou první třídou!

Prezentace klienta
Diskuze (0)
Volkswagen Touran poskytuje všem cestujícím dokonalé spojení s okolním světem i na cestách.

Nový Volkswagen Touran nabízí rozsáhlou sériovou výbavu a též rozmanité možnosti individualizace vozidla podle přání zákazníka. Nový Touran je nabízen ve výbavových liniích Comfortline a Highline za ceny již od 555.900 Kč.

V porovnání s předchůdcem byla sériová výbava všech verzí výrazně rozšířena. Touran Comfortline zahrnuje mimo jiné třízónovou automatickou klimatizaci Climatronic, audiosystém Composition Colour s 5“ barevným dotykovým displejem a 8 reproduktory, tempomat, 16“ ocelová kola, výškově nastavitelná komfortní sedadla vpředu, senzor světla a deště, podélné střešní nosiče nebo palubní počítač „Plus“. Highline k tomu přidává mimo jiné dekorační osvětlení interiéru, 16“ kola z lehké slitiny, audiosystém Composition Media s 6,5“ barevným dotykovým displejem a 8 reproduktory, multifunkční volant a mlhové světlomety s funkcí odbočovacích světel.

Touran udává trendy rovněž v oblasti informačních a zábavních systémů včetně konektivity. Nové systémy umožňují maximální síťové propojení s jasně srozumitelným ovládáním na dotykovém displeji, které je u vrcholné verze ještě více usnadněno senzory přiblížení. Rychlý průběh funkcí zaručují výkonné procesory. Díky modulární koncepci mohou být informační a zábavní systémy na přání rozšířeny o přijímač digitálního rozhlasového vysílání DAB+ a nejmodernější internetové služby Volkswagen Guide & Inform.

Nejvyšší míru síťového propojení zajišťují nová rozhraní App Connect a Media Control. Nový Touran se řadí mezi nejlépe promyšlená MPV na trhu též díky prvkům, jako jsou nové systémy Car-Net Cam Connect, který přenáší obraz dění v zadní části interiéru prostřednictvím systému GoPro, a elektronické zesilování hlasu, jež usnadňuje komunikaci se spolucestujícími vzadu prostřednictvím mikrofonu systému handsfree a reproduktorů vozidla.

Mezi praktické inovace patří také funkce Easy Open, která rozšiřuje funkčnost bezklíčového přístupového a spouštěcího systému Keyless Access a elektricky ovládaného zadního výklopného víka. Funkci Easy Open oceníte v situacích, kdy máte plné ruce zavazadel. K otevření víka zavazadlového prostoru totiž stačí jen cílený pohyb nohy za vozidlem.

Variabilita nového modelu Touran se týká nejen uspořádání vnitřního prostoru, ale i nastavení techniky. Volič jízdních režimů dává řidiči na výběr celkem čtyři a ve spojení s adaptivní regulací podvozku DCC dokonce pět jízdních režimů: Eco, Sport, Normal, Individual a v kombinaci s DCC navíc Comfort. V profilu Eco je spotřeba paliva minimalizována řízením motoru, klimatizace a dalších vedlejších agregátů zaměřeným na úsporný provoz. Kromě toho může být u verze s dvouspojkovou převodovkou DSG v režimu Eco využívána funkce pro setrvačnou jízdu, kdy po uvolnění plynového pedálu převodovka zařadí volnoběh a vůz plachtí bez brzdných sil motoru. Naproti tomu v režimu Sport se zvýší mimo jiné tlumicí síly, které potlačují nežádoucí pohyby karoserie, zrychlí se reakce motoru a převodovka DSG řadí dynamičtěji.

Velkým přínosem pro komfort, bezpečnost a praktičnost je elektrická parkovací brzda. Místo konvenční páky ruční brzdy je na středové konzole k dispozici dodatečný odkládací prostor. Komfortní a snadný rozjezd ve všech situacích včetně strmých svahů zaručuje automatické uvolňování elektrické parkovací brzdy při rozjezdu. A v neposlední řadě zabraňuje funkce Auto Hold nežádoucímu rozjetí stojícího vozu.

Prezentace klienta
Diskuze (0)
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly