Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ojetý Mercedes-Benz C 204: Stárne s grácií

Tomáš Dusil
Diskuze (0)

Písmeno C se v modelové řadě Mercedesu poprvé objevilo v roce 1993 v rámci řady W 202. Šlo o nástupce takzvaného baby-benzu neboli modelu 190, interně označeného W 201. Recenzovaná řada je ale už třetí generací třídy C. Pod označením W 204 se ukrývá čtyřdveřový sedan, coby S 204 praktičtější kombi. Od roku 2011 existovalo také kupé C 204, kterému se ale nyní věnovat nebudeme.

Původní třída C debutovala na autosalonu v Praze v červnu 1993. Designem i celkovým pojetím navazovala na předchozí řadu 190. To bylo patrné zejména z designu interiéru a exteriéru. Technicky se však jednalo o nové auto, což dokazovala třeba zcela jinak řešená přední náprava.

Druhá generace třídy C s označením W 203 debutovala o sedm let později a můžeme ji považovat za přelomovou. Pod výrazně dynamičtějšími tvary se ukrývala nová technika a bohužel také kvalitativní výkyvy. Ty se projevily nejen na celkovém dojmu z interiéru, ale také třeba na mírně rezervované ochraně proti korozi.

Mnohem kvalitnější

Sedmileté období generační výměny ve třídě C Mercedes udržel i v recenzované, třetí generaci (a rovněž ve čtvrté W 205). Technicky vychází recenzovaná řada 204 z té předchozí, ovšem byla podrobena dalšímu vývoji ve snaze napravit chyby předchůdce. Třeba bitvu s korozí výrobce vybojoval tím, že W 204 dostalo plně pozinkovanou karoserii, zatímco u předchůdce se zinkování uplatnilo pouze částečně. Automobilka dále jinak vyřešila rámy dveří, což zahrnuje také účinnější odtoky vozy v kombinaci s nově koncipovaným těsněním.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Tomáš Dusil
Diskuze (0)

Doporučujeme