Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel má konečně nového šéfa – Neumanna z Volkswagenu

Roman Beránek
Diskuze (10)
Bývalý dlouholetý manažer Volkswagenu Karl-Thomas Neumann se ujme své funkce 1. března a vystřídá prozatímního šéfa Opelu Thomase Sedrana.

Opel si loni připomněl 150. výročí založení značky, ale k opravdové oslavě měl už od minulého léta velmi málo důvodů. Po nečekaném odstoupení bývalého generálního ředitele Karla-Friedricha Strackeho fungovala automobilka pod prozatímním vedením Thomase Sedrana.

Nyní byl americkou skupinou General Motors na pozici šéfa Opelu jmenován Karl-Thomas Neumann, dlouholetý manažer konkurenčního Volkswagenu. Své funkce v automobilce i ve vedení GM Europe se ujme prvního března. Neumann řídil od roku 2009 do loňského léta čínské aktivity Volkswagenu, předtím působil jeden rok jako šéf německého výrobce pneumatik a automobilových součástek Continental.

Neradostná bilance Opelu v posledních letech vedla až k úvahám o prodeji značky. General Motors se ale nakonec rozhodl pro restrukturalizaci a velká úsporná opatření. Uzavřel továrnu v belgických Antverpách a minulý měsíc potvrdil, že v roce 2016 ukončí výrobu i ve svém německém závodě v Bochumi. Problémy s odbytem na evropských trzích ale přetrvávají.

V prohlášení zopakoval generální ředitel GM Dan Akerson důležitost značky Opelu v globálním úspěchu celého GM a vyjádřil víru, že jmenováním Neumanna získala automobilka nejlepší možné vedení. Uvidíme, jak dlouho v této funkci setrvá, v minulosti se na tomto postu šéfové střídali rychleji než samotné modely...

Roman Beránek
Diskuze (10)
3. 2. 2013 20:55
opel sa da.
ja si teda na Opel stazovat nemozem, vzdy sa tam da vybrat kombinacia podla chuti, hlavne pre tych co maju radi auta so starsou vyvojovou koncepciou. Trebars SUV s pohotovostnou hmotnostou 2 tony, diesel motorom 2248 ccm s mega turbom bez variabilnej geometrie co dava kopance ako stare dobre Tdi a zerie 11 litrov nafty. Ziadna dualna klima a pekna vybavicka za podmienok ako z krasneho sna >:D to sa len tak niekde nenajde (=Antara).
Avatar - Jaros71
1. 2. 2013 23:18
Opel
Myslím,že Opel jde pomalu nahoru.. ;-)
Nové modely se prodávají dost slušně,na tu krizi v EU..
Kvalita je dobrá.
FIAT se díky akvizici Chryleru taky dopotácel k ziskům..Opel to snad čeká taky. ;-)
1. 2. 2013 21:12
Re: Raz členom Groupu
Asi spis uplne nesmyslny, jediny proc by ho kupoval, tak aby ho zavrel ale to je taky kravina :), to by neproslo. Proste clovek s praxi dela co umi :-) nic divnyho, deje se to i v jinych odvetvich.
Avatar - twistedTSD
1. 2. 2013 19:49
Re: Raz členom Groupu
Jako že by koupili rozjetou mainstreamovou automobilku s širokou modelovou řadou určitě poměrně slušných aut, aby z ní udělali "Dacii"? No to by byl hodně divný krok.
1. 2. 2013 14:38
Re: Raz členom Groupu
Ale ved planuju budget car, ked sa im Skodovka vzpriecila ;-)