Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Padesátka vozů Ferrari v Praze! (nové fotografie)

Aleš Jungmann
Diskuze (39)
Velký štafetový závod přes pět kontinentů, který Ferrari pořádá ku příležitosti svých šedesátých narozenin, dorazil dnes do pražských ulic.

Štafetový kolík je ozdoben šedesáti plaketami (za každý rok jedna) a na jeho vrcholu je platinový a diamantový vzpínající se koník, vyrobený firmou Damiani. Na svou pouť po 52 zemích vyrazil 29. ledna z budovy italského velvyslanectví v Abu Dhabí.

Štafetu odstartoval pan Piero Ferrari, viceprezident společnosti Ferrari a syn jejího zakladatele Enza Ferrariho. Štafety se má celkem zúčastnit celkem 10.000 majitelů se svými vozy Ferrari všech věkových kategorií. Štafetový kolík již prošel Středním Východem, Čínou, Japonskem, Austrálií, Jižní Afrikou, Amerikou a nyní se vyskytuje na posledním plánovaném kontinentu, v Evropě. Dnes se nachází v České republice, kde na majitele vozů čeká projížďka městem a slavnostní večeře na Pražském hradě za účasti italského velvyslance Fabia Pigliapoca. Spanilé jízdy by se mělo podle našich údajů zúčastnit přibližně 50 vozů, které odstartovaly z Malostranského náměstí a podle plánu mají zamířit na historická místa Prahy, jakými jsou například Staroměstské náměstí, Václavské náměstí nebo Hradčanské náměstí. V průběhu jízdy je plánována zastávka na čerpací stanici Shell (jakožto oficiálního partnera Ferrari) nebo návštěva sídla oficiálního dealera, firmy HP-Exclusiv, kde účastnící spanilé jízdy dostanou upomínkové předměty. Neslaví se totiž jenom šedesát let existence značky Ferrari, slaví se též deset let působení oficiálního dealera na našem území. Přesný časový rozpis akce nebyl zveřejněn kvůli obavám o dopravní situaci ve městě. Je totiž pochopitelné, že kolona vozů Ferrari bude vzbuzovat u kolemjdoucích velký rozruch.

Štafeta bude ukončena 23.června pětidenní oslavou v italském Maranellu. Ku příležitosti zakončení celé akce je plánována pod záštitou italského ministra zahraničí dražba předmětů, které budou členům štafety darovány a výtěžek z ní poputuje na charitativní účely. Český zástupce daruje unikátní vázu. Zároveň na maranellských oslavách proběhne vůbec první Ferrari Concorso d’eleganza.

Abu Dhabí nebylo pro start štafety vybráno náhodou, společnost Ferrari tam totiž buduje svůj tematický park. Ten by měl být otevřen v roce 2009. Na ploše 250 tisíc metrů čtverečních se představí 24 atrakcí pro celou rodinu včetně 70 metrů vysoké věže G-Force Tower a dvojité horské dráhy s možností vzájemného závodění. Kromě tohoto parku vyroste na ostrově Yas velký komplex o rozloze 2.500 hektarů, jehož součástí bude závodní dráha, golfová hřiště, velká obchodní centra, aquapark, hotely, byty, restaurace a mnoho dalšího.

Na tiskové konferenci bylo dnes oficiálním zástupcem z nejvyšších kruhů společnosti Ferrari, panem Matteo Torrem sděleno, že nový model automobilu Ferrari bude již letos představen veřejnosti. Zároveň proběhlo bilancování dosavadní činnosti českého dealera, kdy byl vyzdvihnut stále se zvětšující objem prodejů těchto supersportovních vozů v České republice. Do tohoto roku se u nás prodalo okolo stovky těchto automobilů. Zároveň bylo uvedeno, že čekací lhůty na nové vozy Ferrari se pohybují mezi jedním a dvěma lety.

K příležitosti odstartování štafety bylo také oznámeno, že bude k tomuto výročí vyrobena speciální série vozů. Bude se jednat o šedesát jedinečných automobilů, vycházejících z modelu 612 Scaglietti, a každý z nich bude spojen s jednou ze šedesáti nejvýznamnějších událostí v historii značky Ferrari. Vozy budou mít střechu nové generace ze samozabarvujícího se skla. Míru průhlednosti lze samozřejmě regulovat podle požadavků cestujících. Výsledkem je tedy výjimečný sběratelský skvost, určený pouze pro nejzanícenější milovníky značky.

Aleš Jungmann
Diskuze (39)
Avatar - da_b0mb
20. 5. 2007 13:05
Re: Cerna Testarossa z Tabora
Co mas za to slibeny? Povozi te aspon? ;-) Promin,ale z tvyho prispevku mam dojem,ze ti jde o to se pochlubit tim,ze jsi mel MOZNOST vyfotit si Testarossu a ne o to hajit neci povest ;-) Jinak obdivuju majiteluv vozovy park. Peace ;-)
19. 5. 2007 12:42
Re: Byl jsem tam :)
K té Testarosse - garáž má v Táboře, při výjezdu směrem na Bechyni je to poslední vila před mostem přes Lužnici. Občas tam parkuje i starší Jag. Majitel je jistý pan Chum (bratr prodává v Táboře Fordy). Říká se o něm, že už za komančů se měl velmi nad poměry a kšeftoval s kdečím. ykšeftoval si Mercedes a ten pak pod vlivem všech možných neřádů omotal kolem stromu. Přežil, ale dostal dvě kola nafurt. Kšeftovat nepřestal, takže si mohl dovolit parádičku srovnaelnou snad jen s pověstným Ferrari "combi". Prostě Testarossa s ručním řízením.
Avatar - da_b0mb
18. 5. 2007 17:28
OOOOOU
OUUUU OOOOOU MY GOD :-) Dino...512Tr...A ty zenskyyy :yes: Skoda,ze tam nebyla zadna F40 nebo F288 GTO...
Avatar - mr.modena
18. 5. 2007 15:58
Dodatečně i video
výše už jsem dával odkaz na svoje fotky. Připravil jsem i set krátkých videosekvencí pro dokreslení atmosféry - [odkaz]
18. 5. 2007 12:07
no...
Na MS som videl 3 krásne kúsky: 330, Dino GT a 308 GTS. Tie nové ma nejako neberú...