Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Parkování v Praze brzy usnadní mobilní aplikace

Jan Mička
Diskuze (1)
Pokud nemáte Prahu vyloženě v malíčku, může být i prosté parkování velkým problémem. Ten by však měl být brzy vyřešen díky nové mobilní aplikaci.

Sami uznáte, že zaparkovat v Praze může být občas problematické. Obyvatelé naší metropole si sice často nějak šikovně poradí, co ale pomůže těm, kteří se zde dokonale nevyznají? Problém by měla vyřešit nová mobilní aplikace, kterou vyvíjí pražský magistrát.

Aplikace je vyvíjena pro chytré telefony Apple iPhone a operační systémy Android. Na základě aktuální polohy uživatele zobrazí nejbližší parkoviště a sdělí, zda jsou k dispozici volná parkovací místa. Tím to ale nekončí. Její součástí bude také databáze úřadů, sportovišť a kulturních zařízení. Uživatel se rovněž bude moci obeznámit s místy, kde jsou zabudovány rychlostní kamery a jaký je aktuální provoz v různých částech města. Kdo by očekával horentní sumy za stažení aplikace, bude překvapen. Dostupná by totiž měla být zcela zdarma.

Cena vývoje aplikace se vyšplhala do statisíců a další prostředky budou potřeba pro její provoz. Může se proto stát, že taxy pražských parkovišť v budoucnu lehce stoupnou. Dle dosavadních informací by mohl být provoz spuštěn již během září.

Jan Mička
Diskuze (1)
19. 8. 2013 07:07
Myšlenka asi dobrá
Myšlenka asi dobrá. Ale v praxi se obávám, že tenhle systém bude lidi honit na placená parkoviště těch subjektů, které provozovateli aplikace zaplatí víc...