Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche láká na oslavy 75 let. Slibuje vizi sportovního vozu budoucnosti

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Již za týden uplyne 75 let od chvíle, kdy Ferry Porsche realizoval svůj sen. Na oslavu chystá automobilka zajímavé odhalení.

Automobilka Porsche si letos připomene 75 let od chvíle, kdy její první model, Porsche 356 No.1 Roadster, získal 8. června 1948 povolení k provozu. Ferry Porsche tak realizoval svůj sen o sportovním voze a jeho tým tehdy položil základy, na kterých dnes stojí jeden z nejvýraznějších a nejslavnějších výrobců sportovních vozů a prémiových SUV.

75. výročí Porsche: Představení budoucnosti

Není tedy divu, že automobilka na čtvrtek 8. června 2023 připravuje oslavy, kterých se prostřednictvím živého vysílání bude moci zúčastnit i veřejnost. Hodinová show bude rozdělena do pěti částí: Heritage, Zeitgeist, Performance, Pioneering Spirit, and Dreams – tedy v překladu Dědictví, Duch doby, Výkon, Průkopnický duch a Sny.

Video se připravuje ...

Součástí hodinové prezentace, která bude vysílána v anglickém a německém jazyce, bude i hudba, světelná show a choreografie. Diváci se mohou těšit také na ambasadory značky a vozy z pětasedmdesátileté historie.

Hodinová show: Historie, výkon, sny

Tím zřejmě nejzajímavějším by však měla být vize sportovního vozu budoucnosti, kterou automobilka během prezentace představí. Značka bohužel nezveřejnila žádné bližší informace, všeobecně se ale očekává, že by mohlo jít o nový koncept, který bude pracovat s elektrifikací.

Video se připravuje ...

Mohli bychom se dočkat například prvního pohledu na nový čistě elektrický sportovní vůz řady 718, který by se měl v produkční podobě objevit až v roce 2025. Také by ale mohlo jít o první ukázku nové vlajkové lodě, která bude následovat hypersport 918 Spyder. Možností je tak poměrně dost.

Kdy a kde sledovat Porsche show

Na závěr dodejme, že vysílání 8. června odstartuje ve 21:40 (CEST) a odstupné by mělo být i na YouTube kanálu značky. Následující den pak v Porsche Museum odstartuje nová výstava „Driven by Dreams. 75 years of Porsche Sports Cars“.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme