Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Produkce Volkswagenu T5 běží v Hannoveru na plné obrátky

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (34)
Volkswagen T5 je sice prakticky u konce svého životního cyklu. Poptávka po této modelové řadě ovšem neklesá, ale spíše stoupá a tomu odpovídá i nasazení ve výrobním podniku.

Historie oblíbených Transporterů se začala psát již v roce 1947 a produkce prvních sériových vozů se rozběhla ve Wolfsburgu v roce 1950. Do zcela nové továrny v Hannoveru byla přemístěna až v roce 1956 a probíhá zde dodnes.

Výroba řady T5 se rozběhla 3. března roku 2003 a na začátku července roku 2009 byl Hannoveru vyroben milióntý zástupce této generace populárního užitkového Volkswagenu.

V loňském roce vyjelo z bran výrobního závodu v Hannoveru celkem 150.871 vozů Volkswagen T5, zastupujících všechny v současnosti nabízené verze od Transporteru přes Caravelle a Multivan až po California.

Tento výsledek představuje oproti roku 2013 zvýšení produkce o 17,8 procent a je to nejvyšší počet vozidel generace T5 vyrobených v jediném roce od roku 2008.

V současnosti vyráběné Volkswageny T5 mají uspokojit objednávky z přelomu léta a podzimu loňského roku. Výrobní podnik v Hannoveru využívá své maximální kapacity a pro uspokojení poptávky byla již v loňském roce zavedena mimořádná noční směna.

V letošním roce se sice dočkáme představení nové generace T6, na jejíž produkci se v Hannoveru již pilně připravují, ale zároveň plně pracují na uspokojení poptávky po stávajícím T5 a očekávají, že poslední rok výroby tohoto modelu bude patřit k jeho nejlepším.

O kvalitách Volkswagenu T5 hovoří i řada ocenění, která získal od roku 2003. Mezi nejcennější patří titul International Van of the Year z roku 2004.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (34)
Avatar - Hammunasakra
26. 1. 2015 01:18
Re: A co výroba VW T5 v Polsku?
Jj nejlepší lhaní bylo vodvždycky neřikat celou pravdu :yes: >:-[]
Avatar - Hammunasakra
26. 1. 2015 01:17
Re: A co výroba VW T5 v Polsku?
To by mě fakt hodně zajímalo kterej deset ubožáků dalo týhle čistě faktický informaci :no: ? A jestli aspoň jeden z nich bude schopnej vykoktat za co jako? >:D >:-[]
Avatar - Guttalax
25. 1. 2015 08:57
Re: A co výroba VW T5 v Polsku?
Neotravuj lidi paki
24. 1. 2015 22:47
Re: A co výroba VW T5 v Polsku?
Milý MMI,
z toho co píšeš usuzuji, že jsi spíš třikrát větší vejtaha než všichni redaktoři auto.cz "dokopy". Gilgit má svoji pravdu, kterou si prostě vždy postaví tak, jak se mu to hodí, kdyby v článku bylo náhodou zmíněno, že se T5 vyrábí v Polsku, jak vehementně požadoval, tak si určitě vymyslí, že v článku chybí jméno vrátného v Poznani. Kdyby kritizoval věcné chyby, tak neřeknu ani popel. Ale on kritizuje jenom z důvodu, že se v tom vyžívá. Nějaké řeči okolo, jak se snaží pozvednout úroveň auto. cz jsou v jeho podání silně nevěrohodné, protože svoji rádoby kritiku podává s hromadou urážek jak redaktorů, tak těch co s ním nesouhlasí a to prostě normální kritik, kterému jde o věc, nedělá. A tvoje poznámky o prohazování redaktorů klíčovými dírkami jsou ze stejného soudku. Takže ti mohu dát jen jednu radu, nevysiluj se v diskuzi, protože psát jako anonym o domnělé nekvalitě redaktorů do diskuze ostatním anonymním diskutujícím je celkem o ničem, vystup ze své anonymity a napiš pod svým jménem šéfredaktorovi co bys zlepšil a jak.
Avatar - KubikCv
24. 1. 2015 18:31
Re: A co výroba VW T5 v Polsku?
niesme malé děcka....ale některý tvoje příspěvky tomu nenapovídají >:D >:D