Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SDA letos odmítlo dohled nad veletrhem Autosalon

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
Svaz dovozců automobilů letos nepřevzal gesci nad případným konáním veletrhu Autosalon. Akce se chtělo závazně účastnit jen pět značek, minimální potřebný počet je přitom 15. Uvedli to zástupci SDA.

Autosalon v minulosti tradičně pořádala společnost BVV na brněnském výstavišti. Podle tajemníka SDA Pavla Tunkla se ale autosalon v rozsahu známém z minulosti zřejmě konat nebude. Výstava se pro nízký zájem automobilek nekonala již loni.

Podle předsedy SDA a šéfa dovozce vozů koncernu VW Vratislava Strašila se k účasti přihlásily především velké značky, zatímco ty menší na základě svých kalkulací rozhodli, že se jim to nevyplatí. "Já jsem přesvědčen, že určitě ti velcí hráči nějakou prezentaci svých značek v nějaké formě udělají," dodal.

"Vše je o nastavení podmínek a výsledném efektu. Poslední ročníky autosalonů bohužel ukazovaly, že námi vynaložené úsilí a prostředky neodpovídají očekávanému přínosu. Čekáme tedy na bližší podmínky a nabídky, zatím jsme spíš skeptičtí," řekl mluvčí českého Opelu Martin Hejral. Peugeot podle mluvčí Radky Matthey svou účast letos ani nezvažoval a rozhodl se pro jiné formy marketingové prezentace.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
Avatar - dolfi
15. 1. 2015 17:26
Cena
Agentury pořádající veletrhy prostě musí slevit ;-) Zlaté časy jsou (asi nenávratně) pryč ;-\