Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda omezí výrobu i příští týden, tentokrát ve všech svých závodech

Diskuze (22)

Automobilka Škoda Auto omezí kvůli výpadkům v dodávkách dílů výrobu i příští týden. Stejně jako tento týden se to dotkne závodů v Mladé Boleslavi a Vrchlabí a nově i závodu v Kvasinách, kde se zatím vyrábí bez omezení. Plyne to z informací týdeníku Škodovácký odborář. 

V úterý firma uvedla, že úplné zastavení výrobního programu neplánuje, přičemž v druhé polovině roku čeká zlepšení situace v dodávkách polovodičů. Z důvodu nedostatku komponentů ve středu na zhruba měsíc přerušila výrobu kolínská automobilka Toyota.

Video se připravuje ...

Podle škodováckého týdeníku se omezení výroby příští týden nedotkne montáže a svařovny v závodě MB II, kde se vyrábí modely Fabia, Scala a Kamiq. Naopak v mladoboleslavském závodě I, kde se vyrábí vozy Octavia a Enyaq, budou stejně jako tento týden některé směny zrušeny, a to ve svařovně, na montáži i v lakovně. Například na montáži budou jen ranní směny, lakovna A pojede celý týden, avšak v omezeném režimu, a lakovna B bude bez odpoledních a nočních směn, s výjimkou noční z neděle na pondělí, a bez páteční ranní směny.

"V Kvasinách se na obou linkách, svařovnách i lakovně ruší první noční směna z neděle na pondělí, ostatní směny celý týden pojedou bez omezení," uvedl týdeník a doplnil, že některé směny budou příští týden zrušeny i na montáži baterií. Ve Vrchlabí podle týdeníku odpadne směna z neděle na pondělí, v pondělí ráno a pak další nedělní ranní a noční směna.

Video se připravuje ...

Odstávka v kolínské automobilce Toyota Motor Manufacturing Czech Republic by měla být větší část února. Její celková doba není známá, rozjezd linky firma zatím plánuje na poslední týden v únoru. Důvodem odstávky je výpadek subdodávek pro českého dodavatele způsobený epidemií covidu v Číně na konci loňského roku. Automobilce chybí komponenty do obou modelů, které se v Kolíně vyrábějí, a to Aygo a Yaris.

Diskuze (22)

Doporučujeme

4. 2. 2023 07:36
Re: Likvidace v přímém přenosu
Ono snad prichazejici Euro7 a normy ohledne homologacnich podminek aut na evropskym trhu to nam narizuje nekdo zvenci? Nekdo zvenci nam naridil ze kazdy novy auto musi mit brzdovyho asistenta, hlidani pruhu startstop a dalsi nesmysly?
Avatar - Hammunasakra
4. 2. 2023 01:55
Re: Likvidace v přímém přenosu
https://www.youtube.com/watch?… rozsah vašich NEZNALOSTí a NECHÁPÁNÍ a OMEZENÍ (jen na EU) to je nekonečná SHOW na to se fakt dá říct jen https://www.youtube.com/watch?…
3. 2. 2023 19:50
Re: Historický krach. Mobily a počítače se neprodávají
Jain (Ja/Nein). VW pri nedostatku obmedzí značku Škoda a dodávky dielov nasmeruje do svojich značiek, ktorým chystá svetlejšiu budúcnosť.

Škodovku a jej zákazníkov doja a čakajú čo to vydrží. Majú prebytok kapacít, pokles predaja znateľný. A keď už musím optimalizovať, tak nech na tom ešte zarobím.
3. 2. 2023 18:21
Re: Svetry
....si vynechal komplet ten začátek....začnul by na vé štyrce, pak by vlítnul na únii a taky Erdogán a teprve potom Makrón ten mluví Bájden.....
3. 2. 2023 18:15
Re: Likvidace v přímém přenosu
Presne tak :yes: