Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SRT Viper: Od roku 2014 lepší na mokru

Michal Fokt
Diskuze (0)
Zběsilý SRT Viper bude od modelového roku lépe ovladatelný (nejen) na kluzkém povrchu. Díky vylepšené elektronice.

Třetí vydání kultovního SRT Viper rozhodně uspokojilo milovníky pověstných amerických svalů a rčení "objem ničím nenahradíš", ponechalo si ale také značnou dávku staré dobré syrovosti a američtí novináři hovoří o horší ovladatelnosti a neschopností umožnit běžnému smrtelníkovi byť se jen přiblížit skutečným limitům podvozku. Však také nová zmije ve srovnávacích testech prohrála i s předešlou generací Corvette, natož pak s tou současnou.

Od modelového roku 2014 ale Viper dozná jistých drobných změn. Těmi "zásadními" jsou nové barvy karoserie - Billet Silver se velmi podobá té na závodním speciálu GTS-R. také modrý odstín použitý na závodním GTS-R se nabízí jako nová samostatná barva GTS-R Blue. Poslední novinku je matná černá pro speciální edici GTS Anodized Carbon Special Edition.

Tou opravdu důležitou změnou je ale nové vyladění systému kontroly trakce, jenž se skrývá pod novou možností nastavení Rain Mode, použitelného nejen na kluzkém povrchu, ale i za sucha. Detaily zatím nejsou známy, nicméně pánové od SRT tvrdí, že Rain Mode působí do jisté míry i jako výukový systém, jenž ukáže řidiči, jak ovládat auto, než začne Viper se standardním režimem kontroly trakce nebo dokonce bez něj.

Michal Fokt
Diskuze (0)