Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tohle do Vánoc stihnete: Kupte si kameru do auta!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (8)
Máme pro vás tip na dárek na poslední chvíli – kameru do auta YI Dash Camera. Budou vám stačit dvě tisícovky.

Testovanou kameru jsme připlácli na čelní sklo naší dlouhodobé atecy a i když ta už v provozu nějaké ty divočejší chvilky zažila (ne vlastní vinou…), s kamerou YI Dash Camera se nám zatím „nepoštěstilo“. Že by to byl ale záběr kvalitní, o to se nebojíme. Díky širokému objektivu se stopětašedesáti stupni (třeba chytrý telefon zvládne nejčastěji něco kolem devadesáti stupňů) kamera bez problému zachytí tři jízdní pruhy, rozlišení se 1296p se zase postará o to, aby neunikly sebemenší detaily.

Velmi šikovná věcička je takzvaný g-senzor. Ten se postará o to, že se automaticky uloží nahrávka před a po kolizi (situaci po nehodě si pak můžete samozřejmě i nafotit). Je to super funkce, o provoz kamery se tak vlastně nemusíte starat, stačí mít zapnuté klasické nahrávání ve smyčce a o případný důkazní materiál nepřijdete.

Osvědčilo se taky propojení s mobilem, YI Dasch kamera se domluví s jablíčkem i androidem. Spojení je přitom jednoduché, po zapnutí kamery se objeví QR kód, ten naskenujete a máte hotovo. A pak už díky položce „album“ můžete vaše úlovky sdílet třeba na FB (tohle kamera zvládne i bez mobilu, disponuje totiž vestavěnou Wi-Fi).

A ještě jednu hodně šikovnou věc tahle kamera umí. Jmenuje se to ADAS (Advanced Driver Assistance System) a v podstatě se jedná o jízdního asistenta, který vás varuje před opuštěním jízdního pruhu, kamera na vás zabliká i tehdy, když hrozí kolize (třeba když před vámi znenadání zastaví auto).

Jak jsme napsali na začátku, kamerku YI Dash Camera pořídíte za příznivé dvě tisícovky. A jenom pro jistotu – o bezejmennou značku nejde, YI patří pod čínské Xiaomi.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (8)
18. 12. 2019 19:13
Srovnání
Před nákupním rozhodnutím se doporučuji podívat ještě na tato srovnání:
https://www.testino.cz/kamery-do-auta
nebo tady
https://www.kamery-do-aut.cz/
:yes:
28. 10. 2019 15:24
Kamery nestranně
Raději si teda upřímně přečtu nějaké nestranné porovnání kamer a jejich vlastností. Třeba na https://autotrip.cz/kamery-do-auta/
16. 12. 2018 13:08
Eltrinex
Eltrinex jsem taky zvažoval a v porovnání s dalšími [odkaz] docela vyčnívá hlavně kvůli pozorovacímu úhlu a rozlišení kamery. Měl jsem dřív TrueCam A7s a byť jsou na ní smíšené názory, tak mě celkem vyhovovala.
9. 7. 2018 22:28
Autokamera
Nad touhle kamerkou jsem taky přemiýšlel.. Pravda, za tu cenu není špatná, ale ta kvalita podle mě teda nic moc. Přes den vše ok, ale v noci je to bída. Nakonec jsem si teda projel nějaké srovnání a podle tohoto: [odkaz] jsem šel do toho Eltrinexu. Je sice dražší, ale záznam v noci zvládá mnohem líp.
Avatar - JohnST
23. 12. 2017 20:46
Yi
Mam ju a je to vyborna kamera za tie peniaze. :yes: