Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tři otázky pro Chrise Banglea - exkluzivně na Auto.cz!

Libor Zezulka
Diskuze (57)
BMW plánuje další radikální změnu tvarů. Využili jsme unikátní možnosti zeptat se na ni proslaveného šéfdesignera Chrise Banglea osobně

Když BMW představilo řadu sedm, vznikla na internetu petice požadující jeho odvolání. Po několika dalších kontroverzních modelech se Christopher Edward Bangle stal pro jedny geniálním vizionářem a pro druhé vyslancem pekla, jenž s sebou odnesl klasický design bavorských sporťáků.

Čas prokázal, že Banglovo kontroverzní myšlení mnichovským neuškodilo. Statistiky prodejů vykazují stabilní nárůst a většina modelů nemá o zákazníky nouzi. BMW to zřejmě nestačí, a proto plánuje další radikální změnu tvarů. Byli jsme rádi, že jsme se na ni mohli zeptat samotného Chrise Bangla v krátkém rozhovoru.

Můžete jmenovat někoho, kdo ovlivnil vaše nahlížení na design? Nějakou osobnost, kterou obdivujete?

Mám kolem sebe spoustu skvělých lidí, takže nechci jmenovat pouze jednu osobu, ale myslím, že opravdu výjimečný člověk byl Ermano Cressoni (bývalý šéfdesignér Alfy Romeo, pozn. red.), který zemřel toto léto a byl mým šéfem ve Fiatu. Armano mi pomohl dodat odvahu v oblasti designu a měl fantastický smysl pro humor. Často na něj i na to, v co věřil, vzpomínám.

Která z novinek představených zde ve Frankfurtu se vám líbí. Samozřejmě kromě těch od BMW?

Právě jsem dorazil, ani jsem si nestihl projít výstaviště (Chris Bangle se upřímně směje). Před chvílí jsme představili novou studii Mini, je to skvělé auto, hodně zábavné. Jakmile zkontroluji novinky na našem stánku, chystám se na prohlídku celého výstaviště. Až se vrátím, klidně vám povím, co se mi líbí.

Zaslechli jsme, že chystáte s BMW další designovou revoluci. Můžete alespoň naznačit, o co půjde?

Když otevřete oči, zjistíte, že jsme udělali velký pokrok ve výrobních technologiích a technologiích materiálu. Jak připravujeme další generaci vozů, které budou využívat tyto nejnovější technologie, přemýšlíme, jaký design bude nejvhodnější.

Libor Zezulka
Diskuze (57)