Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ural Air Limited Edition nabízí tři kola, čtyři vrtule a spoustu zábavy

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Milovníci tradic se při pohledu na nadpis nemusí obávat, že se výrobce motocyklů značky Ural pustil do výroby létajících tříkolek. Naopak se mohou těšit na klasický stroj s postranním vozíkem, který má zajímavou výbavu.

Značka Ural již tradičně nabízí atraktivní limitované edice a nejnovější z nich nese jméno Air Limited Edition. Za tímto označením se ukrývá s největší pravděpodobností jedna z nejzábavnějších úprav motocyklů s postranním vozíkem.

Ural Air Limited Edition má totiž ve své výbavě kvadrokoptéru DJI Spark na dálkové ovládání. Tato sympatická hračka, která je osazena vlastní kamerou, je umístěna v úložném prostoru v přídí postranního vozíku. Z něj může po odklopení víka přímo odstartovat. Pilot pohodlně usazený ve vozíku má přitom k dispozici i držák dálkového ovládání.

Vedle samotné kvadrokoptéry a s ní souvisejícího příslušenství, k němuž patří i stylový větrný rukáv se může Ural Air Limited pochlubit i specifickým barevným provedením, nárazníkem na přídí postranního vozíku, přídavnými LED mlhovými světly či nosičem zavazadel usazeným nad rezervním kolem.

Motocykly Ural si i v případě svých speciálních vydání zachovávají klasicky vzhled a působí poměrně archaicky, i když jejich pohonné jednotky a podvozky využívají řadu moderních komponentů od elektronického vstřikování paliva přes tlumiče Sachs až po brzdy Brembo.

Základem všech modelů značky Ural je stále robustní trubkový rám a vzduchem chlazený dvouválec o objemu 749 cm3 se vstřikováním paliva, disponující výkonem 30,1 kW (41 k) při 5500 min-1 a točivým momentem 57 N.m při 4300 min-1. Převodovka má vždy čtyři rychlosti a zpátečku.

Ural Air Limited Edition je prozatím prezentován prostřednictvím severoamerického zastoupení značky a podle jeho informací má být celosvětově k dispozici pouze 40 strojů v tomto provedení. Prodej se má rozběhnout v listopadu letošního roku a cena je stanovena na 17.999 amerických dolarů (zhruba 410.000 Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)