Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Evropě máme sedm hlavních typů řidičů. Kam patříte vy?

Michal Fokt
Diskuze (40)
Britská studie zanalyzovala chování řidičů na evropských silnicích a vytvořila sedm typických profilů zdejších motoristů. Kam nejlépe zapadáte?

London School of Economics and Political Science (LSE) ve spolupráci Goodyearem provedla psychologický průzkum chování řidičů na silnicích a na základě svých zjištění vytvořila sedm charakteristických automobilistických osobností. Určitě v nich poznáte mnohé ze svého okolí nebo dokonce sebe. :)

Začněme třeba s UČITELEM. Toho jste určitě v provozu potkali mockrát. Jede (ideálně) v levém pruhu přesně předpisovou rychlostí a kochá se tím, jak "školí" ty piráty za sebou. Ba co víc, nespokojí se pouze s tou formou "vzdělávání" - neváhá dokonce osobně provinilce poučit o jejich chybách a chování.

Měl by se ovšem mít na pozoru třeba před MSTITELEM. Ten neváhá za prohřešky, ať už skutečné nebo i domnělé, popřípadě ty "školicí" trestat verbálně, ale i fyzicky, přičemž neváhá opustit vůz. Poměrně běžný výskyt, konstatuje studie...

A kdo by neznal ZÁVODNÍKA. Musí být všude co nejrychleji, předjíždí kdykoli a kdekoli, "myškuje", visí na nárazníku auta před sebou, bliká dálkovými, troubí, prudce akceleruje a brzdí. A je to bohužel i ten, kdo přidává plyn, když se ho pokoušíte předjet.

VŠEZNÁLEK je skálopevně přesvědčen, že je obklopen samými hlupáky a nekompetentními šílenci. S oblibou povýšeně pokřikuje na ostatní z bezpečí uzavřeného vozu.

UPRCHLÍK žije v trošku jiném světě. Nechává se, ať už záměrně nebo neúmyslně, rozptylovat od řízení hudbou, popřípadě mobilním telefonem nebo jinými zařízeními sociální komunikace a izoluje se tak od skutečného světa, v němž se právě pohybuje a jenž se pohybuje kolem něj.

VYHÝBAČ vnímá všechny ostatní účastníky silničního provozu jako nebezpečí a snaží se vyhnout jakémukoli kontaktu, v případě spáchání nějaké nepravosti ignoruje případného "stěžovatele" a pokračuje nevzrušeně dál v jízdě s pohledem upřeným před sebe.

A konečně FILOZOF - patrně jde o druh z Červené knihy, jenž dospěl k názoru, že rozčilovat se kvůli chybám ostatních nic dobrého nepřináší. Předvídá chování ostatních a dokáže ovládat za volantem své emoce. Z chyb svých i ostatních se pokouší poučit.

Tak co, našli jste se naprosto jednoznačně nebo jste tak trochu Dr. Jekyll a Mr. Hyde?

Michal Fokt
Diskuze (40)
Avatar - JohnyRnR
25. 8. 2015 09:22
Re: hehe
Tak to je vyloženě bomba, tele ti vjede před čumák, protože zrcátka jsou jen designovka, ale je to tvoje chyba, protože nemůžeš vteřinu počkat >:D Pravidlo "vyhozeného blinkru" už neplatí nebo co?
24. 8. 2015 07:50
Re: Typ vocas
Mozna je to kvuli tomu, ze to moc casto nepouzivam, ale v telefonu musim vzdy potvrdit zarizeni, se kterym se ma parovat.
22. 8. 2015 07:52
hehe
Ozzman: ono se dá předpokládat že každý kdo jede za traktorem ho bude předjíždět. Když nemůžeš vteřinu počkat než ho kolona před tebou předjede tak zbytečně riskuješ. Je to tvoje kaše. Akorát všechny brzdíš a ohrožuješ.
21. 8. 2015 14:15
Re: Typ vocas
Pokud pravý pruh svým stavem pripomíná spíš polňačku, taky jezdím ve středním.
K těm 65 km/h mimo obec bych dodal, že někteří z nich jezdí stejnou rychlostí i v obci.
S tím najížděním z připojovacího pruhu se mi dost líbí řešení, které jsem viděl v Rakousku - v místě, kde dvouproudovka + připojovací pruh bývá mezi těmi dvěma pruhy plná čára.
21. 8. 2015 14:05
Re: Já
Něco mezi filozofem a (ze zoufalství) všeználkem.