Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Jak zloději očešou auto za méně než 9 minut

Aleš Dragoun
Diskuze (11)
Pokud vám ukradnou auto, musíte mít velké štěstí, abyste se s ním setkali znovu. Už za pár hodin od odcizení může být dávno rozebrané na díly.

Video je sice zhruba dva roky staré a z USA, ale nečekejte, že by se od té doby něco změnilo k lepšímu a organizované gangy zlodějů byly ve spolupráci se spřízněnými autodílnami nějak pomalejší. Vše je velmi profesionální.

Pravda, film nenabízí záběry skrytou kamerou, je totiž instruktážní. Za jeho vznikem stálo oddělení policie v texaském Houstonu, které se zabývá krádežemi aut. A svou troškou do mlýna přispěla i pojišťovna Allstate. Trojice šikovných chlapíků byla tedy najatá. Zajímavé, že tito profesionálové ve skutečnosti pracovali v Chicagu, což je od Houstonu poměrně daleko. Nešlo o zloděje, ale o muže, kteří se takto živili legálně.

To nic nemění na faktu, že zvládli doslova oholit starší sedan Honda Accord za 8 minut a 19 sekund, video je jen trochu sestříhané. Motor a mechanické skupiny zůstaly na svých místech, na to by bylo potřeba přece jen mnohem více času. Ale jinak byla honda očesána kompletně: pryč šly karosářské díly, sedadla i kola.

U nás moc Accordů americké specifikace nepotkáte. Oproti Američanům mají majitelé japonských aut v Evropě trochu výhodu: nejsou zde zas až tak populární a moc se nekradou. Ale to neznamená, že vám organizovaní pánové s trochu delšími prsty nemůžou odcizit vaši milovanou fabii, octavii, passata nebo pětkového bavoráka. Dopadnou beztak nejspíš stejně.

Aleš Dragoun
Diskuze (11)
28. 3. 2012 15:55
Re: Skoro ako u nás
Jistě, proč to auto krást, když potřebuji jenom pár dílů, že :-)
Avatar - eLzyx
28. 3. 2012 10:34
Re: a v Bratislave
satelitní vyhledávání běžící na záložním napájení. Součinnost samozřejmě s PČR i celní správou. Chvíli se hledala Oktávka, ale když jsme viděli, že se "objekt" pohybuje po D1 rychlostí okolo 85km/h, tak nám docvaklo, že jde o kamion, nebo odtahovku. Pak už to byla otázka asi půl hodiny, než se vytipoval ten správný.
Avatar - positivemind
27. 3. 2012 12:42
Re: a v Bratislave
A jak jste na ten kamion narazili? Náhoda nebo na tip? Pracoval jsi u celní správy?
Avatar - pumpkin
26. 3. 2012 22:38
Skoro ako u nás
v Petržalke
[odkaz]

[odkaz]
26. 3. 2012 22:38
Re: Ukážu toto video servisákům
>:D