Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Náklaďák Peterbilt 359 RC jako kočárek

David Bureš
Diskuze (0)
Fandíme každému tatínkovi, aby si u manželky prosadil tenhle kočárek. Na dětských hřištích by totiž udělal velkou parádu.

V minulosti jsme viděli už spoustu kočárků s automobilovou tematikou. Vtipný byl třeba „chlapský“ kočárek od Škody propagující Octavii RS. Ital Luca Bordin šel ještě dál a postavil něco, co mu budou na dětských hřištích a v dětských koutcích závidět. Spojil totiž zdánlivě nesouvisející věci, nákladní vozidlo Peterbilt 359, RC model a kočárek, aby postavil následující dílo.

Výsledkem více než 2.000 hodin práce vášnivého modeláře je dálkově ovládaný kočárek, který je zároveň modelem Peterbiltu 359 zmenšeným v měřítku 1:4. Model je navíc uzpůsobený tak, aby nejen uvezl malé dítě, ale i jeho rodiče, a tak tatínek nebo maminka nechodí na procházky, ale jezdí na projížďky.

Specialitou modelu jsou i funkční „výfuky,“ vyvedené směrem k nebi, jak u amerických tahačů bývá zvykem. Ty ale nevyfukují zplodiny, což by pro dítě ani rodiče nebylo příjemné, nýbrž vodní páru. Tu navíc může ozvláštnit ovocná vůně. Jakožto správnému náklaďáku modelu nechybí ani pořádná houkačka. Tu tvoří trubky nad kabinou a pod rámem karoserie.

Základem modelu je rám tvořený ocelovými trubkami, kabina je laminátová. O pohon se stará elektromotor o výkonu 750 watt.

Bordin tvrdí, že se při tvorbě nechal inspirovat videem podobného modelu. Autor zdůrazňuje, že model sloužící též jako kočárek není na prodej. Nabízí však ke koupi elektronickou knížku s obrázky a popisem konstrukce, na základě níž by si obdobné dílo mohli patrně postavit i další modeláři.

David Bureš
Diskuze (0)