Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Nürburgring na mokru, jak jste jej ještě neprojeli

Aleš Dragoun
Diskuze (4)
Severní smyčka Nürburgringu je velkou řidičskou maturitou. Na mokru však roste náročnost o několik úrovní vzhůru.

Na Nürburgring se můžete vydat vlastním autem, ale kdo závodnické sklony, může si zaplatit závodnickou školu. Šéfem Nürburgring Driving Academy je Andreas Gülden, který má k dispozici celou flotilu formulek třídy Super Racing. Do jedné z nich vás určitě posadí. Ale předtím by vám mohl pustit video, jak Nordschleife projede on sám. A na mokru!

Neobjel sice celé letmé kolo, ale je jasné, že tenhle pán zná v Zeleném pekle všech současných 154 zatáček a tudíž každý úsek asfaltu, který pamatuje leccos. Malým volantem umí kroutit také zatraceně dobře.

Počasí je na okruhu o délce takřka 21 km nevyzpytatelné, chvíli prší, pak svítí sluníčko, může být i tak nějak napůl a než dokončíte jedno celé kolo, zažijete všechny možné povětrnostní podmínky. Snad jen kromě sněžení. Güldenova formulka měla pochopitelně obuty mokré pneumatiky, protože na trati byla voda. Všude.

Pan učitel se s ní ale vypořádal se ctí. Sice mu to občas klouzalo, aby ne, také sem tam spadlo pár čerstvých kapek. Ovšem na trati se udržel a pomalu určitě nejel. Ano, měl ji prázdnou a mohl využít celou její šířku, což budete moci také, pokud usednete do stejného auta.

Jestli po ní pojedete svým soukromým vozem a tudíž za plného provozu, raději to ale nezkoušejte a držte se vpravo jako na úplně normální silnici. Taková jsou pravidla. Na slavném okruhu, kde jsou minimální únikové zóny, je bezpečnost zkrátka prvořadá.

Aleš Dragoun
Diskuze (4)
Avatar - DBS
29. 7. 2011 17:39
Re: vááá...
Hlavně ale ten okruh je Okruh s velkým O ;-)
Avatar - Rojin
29. 7. 2011 15:34
Re: Karussell
:yes:
Avatar - Rojin
29. 7. 2011 15:34
vááá...
No, tak pánové, tohle je Borec s velkým B !!!
Kůůr.a jak si to dává, to je paráda, téměř všechno bokem... :yes: :yes:
Tohle udržet musí být fakt brutalita.

Prostě Borec, stojí za shlédnutí.
29. 7. 2011 08:14
Karussell
Drift na Karusselu ve formuli, která je už z principu těžko k utržení...super. :yes: