Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nürburgring na vodě: Onboard video

Aleš Dragoun
Diskuze (3)
Severní smyčka Nürburgringu je nebezpečná a těžká trať i za sucha. Na vodě to platí dvojnásob.

Nemusíte být několikánásobný mistr světa F1 a přesto můžete být zatraceně dobrý pilot. Třeba jako Brit Sean Edwards. Jméno širší veřejnosti nepříliš známé, přesto při letošním pohárovém závodě devětsetjedenáctek Carrera World Cup na Nordschleife ukázal, jaký je mistr. Zrno od plev se odděluje právě v kláních shodných aut, za nepříznivých povětrnostních podmínek a na okruhu, kam by se leckdo bál vyjet s běžným autem za sucha. A nejezdí tam žádná béčka, takový Rakušan Norbert Siedler je i přes své mládí dostatečně ostříleným borcem.

Sean Edwards seděl v kokpitu Porsche 911 997 GT3 Cup. Tohle auto mimochodem postrádá ABS. Závod se jel na 6 kol, byl sice označen jako sprint, ale v Zeleném pekle je to i tak pořádná štreka. Sean vyjížděl ze sedmé pozice na startu. Mimochodem, před závodem byl na druhém místě v klasifikacích Mobil 1 Supercupu a německého Carrera Cupu.

Onboard kamera ukazuje, co všechno asi tak mohl ze svého porsche v dešti vidět. Prakticky nic. Přesto svou práci a koníčka zároveň zvládl opravdu mistrovsky a s tratí i autem se popral se ctí. Dostal se až na celkové čtvrté místo v cíli a třetí v obou zmíněných pohárech, což jej katapultovalo do vedení v celkové klasifikaci těchto šampionátů. Jeho soupeři totiž těžké podmínky většinou nezvládli, vyjížděli mimo trať, lídr Nick Tandy dokonce havaroval. Některé jezdce předjel Edwards dokonce o celé kolo!

Aleš Dragoun
Diskuze (3)
Avatar - Dinar
15. 7. 2011 09:54
Re: Neskutečný...
Tak na NS je potřeba velké "srdce" i za sucha, ale tohle je masakr, ten člověk má absolutní cit pro to auto. :yes:
Avatar - Kolouš
10. 7. 2011 13:01
Re: Neskutečný...
prvni ctvrtinu videa jsem z kabiny kvuli vode nic nevidel... nerozumim. ten clovek se pres velikost svejch kouli nemuze vejit do sedadla! :yes: :yes: :yes: