Víte, jaké asistence máte obsažené v povinném ručení?

Komerční prezentace

Spousta lidí zvolí to nejlevnější povinné ručení, které je k dispozici, a dál neřeší, co všechno je v něm vlastně obsaženo. Kdyby toto řešili, brzy by zjistili, že u těch dražších jsou mnohdy v ceně všechny možné asistence. Dokud se vám nic nestane, jsou vám k ničemu. Kdo ale jednou nějaký problém zažil, jistě ví, jak by bylo nepříjemné, kdyby ho musel řešit sám.

Blíží se zima a ta je rozhodně obdobím, kdy přibývá potíží na silnicích. Podívejte se proto, co je součástí reálné ceny za vaše povinné ručení a na co máte nárok. Případně máte možnost poskytovatele povinného ručení změnit.

U které pojišťovny dostanete nejvíce asistenčních služeb? Počet různých asistenčních služeb se většinou odvíjí od ceny povinného ručení, i když nemusí to být vždy úplně pravda.

Například povinné ručení Direct vám nabízí asistenci v případě havárie, a to do 2000 Kč v ČR a 4000 Kč v zahraničí. Generali k tomu přidává ještě asistenci při poruše vozidla. Tu dnes nabízí většina pojišťoven. Mnohé poskytují ještě další služby. Například VZP, UNIQA nebo Slavia vám pomohou v případě vybité baterie, záměny paliva i ztráty klíčů.

Mnohdy mají pojišťovny dané limity. Například Allianz poskytuje asistenci u poruchy do výše 3000 Kč. Jindy jsou limity časové – UNIQA vám dá náhradní auto na 24 hodin, VZP zajišťuje opravu na místě do doby trvání 60 minut.

Dbát byste měli i na další doplňující podmínky a omezení. Třeba již zmiňovaná pojišťovna GENERALI poskytuje asistenci při poruše vozidla pouze tehdy, když stáří vozidla k počátku pojištění nepřesáhlo 11 let. ČP či Allianz vám odtáhnou auto jenom do nejbližšího servisu, nikam jinam.

Jak si tohle všechno ohlídat? Než podepíšete smlouvu o povinném ručení, dobře čtěte. A jestli si chcete ušetřit pročítání podmínek, využijte nějaký chytrý online srovnávač.

Vyberte si nejlepší povinné ručení online a problémy řešte na pobočce Změnit pojišťovnu, u které máte povinné ručení, je dnes velmi snadné. Spousta pojišťoven nabízí sjednání online, existují i nejrůznější srovnávače. Tyto srovnávače ovšem berou v potaz zejména cenu. Jestliže se chcete rozhodnout podle poskytovaných asistenčních služeb, budete se muset poohlédnout někde jinde. Například u společnosti JARO.

JARO pojištění pomáhá lidem vybrat nejlevnější povinné ručení právě i s ohledem na poskytované asistenční služby. Sjednáte ho online, nicméně jelikož má JARO pojištění i síť kamenných poboček, můžete se za nimi kdykoliv stavit osobně. Přece jenom, když dojde k nějakému problému, je lepší jednat s živým člověkem než s nějakým automatem.

Komerční prezentace
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly