Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Polo sedan: Malá Jetta se představuje (nové fotografie)

Diskuze (64)
Volkswagen v Moskvě představil nové Polo sedan. Tento model byl navržen primárně s ohledem na požadavky ruského trhu, v Rusku se také bude vyrábět – konkrétně v továrně Kaluga.

VW Polo sedan je třetí karosářskou verzí páté generace řady Polo, pokud počítáme i Polo GTI a Cross Polo, tak je sedan jednou z pěti variant Pola. Volkswagen s ním míří primárně na lukrativní ruský trh, pro který bylo toto auto navrženo. To znamená, že podvozek byl odladěn tak, aby vydržel náročné podmínky rozbitých ulic v ruských městech, a vůz byl také testován pro použití v extrémních klimatických podmínkách.

O pohon se stará motor 1,6 l o výkonu 77 kW. I zde konstruktéři věnovali pozornost specifikám ruského trhu – motor byl při zkouškách provozován na benzin rozličné kvality. Standardem je pětistupňová manuální převodovka, na přání se bude dodávat šestistupňový automat s funkcí Tiptronic.

Ceny budou začínat nad hranicí 10.000 Euro (v přepočtu tedy přesáhnou čtvrt milionu korun). Základní verze Trendline bude mít dva airbagy, opěrky hlavy a tříbodové bezpečnostní pásy na všech pěti sedadlech. Comfortline přidá standardně ABS a Highline bude mít také boční airbagy a ESP.

Další podrobnosti k technickým údajům nebo výbavám nebyly zveřejněny. Stejně tak není zatím jasné, zda se bude Polo sedan prodávat jen v Rusku, nebo se plánuje jeho prodej (případně výroba) také v dalších zemích.

K předchůdcům páté generace Polo sedan patří VW Derby (dvě generace 1977-1981 a 1981-1985), i u nás prodávané Polo Classic (1995-2001) a brazilské Polo Limousine (od 2003).

Diskuze (64)
9. 6. 2010 10:20
Re: Nejkrásnější malý sedan?
to není tak jednoznačně zařaditelný auto - rozměry se spíš řadí do nižší střední. že je na bázi Punta, je pravda. ale včera zveřejněný Renault Latitude taky vychází z Laguny, patří však o třídu výš. Přestože Linea, myslím, nemá úplně rozměry sedanů nižší střední třídy, zařadil bych ji spíš právě tam, než do B-segmentu
9. 6. 2010 10:09
Re: kralevic aneb bejby apoštol
Jojo, přestože Polo sedan vypadá docela dobře (také se však musím připojit k těm, komu se nezdají zadní světla), taky ho řadím až za to sushi od Hondy. :-)
9. 6. 2010 10:02
to je ale varant...
... a když budeme počítat i Polo Comfortline a Polo Trendline, dostaneme se dokonce na sedm variant tohoto vozu... no není to úžasné? :-) A co kdybychom započítali ještě minulé generace, aby byl výčet variant kompletní? :-)
Omlouvám se, ale musel jsem si rýpnout... :-)
Avatar - Pierro
8. 6. 2010 11:38
Re: VW KALUGA
královská liga kámo, královská!! ;-)
4. 6. 2010 13:20
Re: A čo kombi?
Ty jsi zapomněl na původní Hondu City? Tedy předchozí generaci? To si neměli ti dva co vyčítat. A to jsme velký příznivec (mimo jiné) Hondy.