Vrchol sezony NHL se blíží. Kdo bude bojovat o Stanley Cup?

Komerční prezentace

Základní část nejslavnější hokejové ligy světa se blíží ke svému rozuzlení. Před 32 celky jsou poslední tři týdny týdny. A než se rozjedou boje o Stanleyův pohár, zbývá ještě rozluštit poslední uchazeče. O poslední postupová do play-off se stále bojuje v obou konferencích. Kdo zvládne závěr základní části NHL nejlépe? Na to si můžete vsadit u Fortuny.

Největší pozornost českých fanoušků bude zřejmě přitahovat obhájce titulu z Las Vegas, který nedávno přivedl Tomáše Hertla. Hodně zajímavý ale bude také finiš o prezidentskou trofej. Také v něm má český hokej několik želízek v ohni.

Nejdůležitější otázkou závěru základní části bude jednoznačně vyvrcholení boje o play-off. O většině postupujících je sice už téměř jasno, několik pozic je však stále ve hře. Nabito je především ve východní konferenci, kde v současnosti zuří tuhá bitva o sedmé a osmé místo. Na nich teď sídlí Philadelphia a ve skvělé formě hrající Washington, po další sérii zápasů však může být všechno jinak. Devátý Detroit totiž neztrácí mnoho, blízko jsou stále i New Jersey a New York Islanders, ačkoliv většina expertů už jim moc nevěří.

O něco jasněji je na západě. Divoké karty pro play-off zatím drží Los Angeles a poněkud překvapivě i Vegas. S Golden Knights se počítalo mnohem výše, nepovedený střed sezony však vyvolal v městě hazardu rozpaky. Organizace proto před uzávěrkou přestupu mohutně posilovala a zlatým hřebem byl příchod Tomáše Hertla. Absence ve vyřazovacích bojích by byla pro ambiciózní klub blamáž. O play-off by je mohlo připravit St. Louis. Bluesmani sice při přestupech hledali spíše nadějné prospekty a výběry draftu do budoucna, výborná forma z posledních týdnů je však ještě udržela ve hře.

Kromě bojů o postup se budou v posledních zápasech řešit i další zbývající tajenky sezony NHL. Vedle rozdělení dvojic pro vyřazovací část jde stále i o prezidentskou trofej pro vítěze celé základní části. O tu nyní na dálku soupeří hned sedm celků, mezi nimž jsou v celkovém pořadí minimální rozdíly. Je ta dost dobře možné, že se mezi Dallasem, Vancouverem, New Yorkem Rangers, Bostonem, Coloradem, Floridou a Carolinou rozhodne až v poslední den základní části. České fanoušky může těšit, že do bojů zasáhnou i naši hokejisté.

Zejména pro fanoušky a statistiky bude zajímavé také vyvrcholení individuálních soutěží o nejproduktivnější hráče. Nejvíce bodů dosud posbírali Nikita Kučerov s Nathanem MacKinnonem, na něž dotírá ještě Connor McDavid. David Pastrňák pak na čtvrtém místě čerstvě prolomil hranici sta bodů. Jasno je naopak mezi střelci, mezi nimiž letos vládne Auston Matthews.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Účast osob mladších 18 let na hazardní hře je přísně zakázána.

Komerční prezentace

Doporučujeme

Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly