Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva živě: Evropská verze Hondy CR-V

Aleš Jungmann
Diskuze (5)
Evropská verze Hondy CR-V vstoupí na evropské trhy až po podzimním autosalonu v Paříži, zvědavé fotoaparáty našich fotografů vám ale už teď přinášejí živé obrázky přímo z ženevského výstaviště.

Honda o ní mluví stále jako o prototypu, produkční varianta se ale určitě příliš lišit nebude. Jak evropské CR-V poznáme od amerického? Na první pohled jen zepředu. Nárazník je ve spodní části mohutnější a má větší chladicí otvor. Verze pro Severní Ameriku jej měla více zploštělý a možná trochu sportovnější.

Aerodynamika by však měla být totožná, ne-li lepší. Jinak novinka přejímá agresivnější a hranatější proporce své starší sestry (ve srovnání s třetí řadou) včetně masky chladiče se třemi vodorovnými žebry. Zezadu byste rozdíly hledali lupou, interiér nám dosud Honda neukázala.

Američané, jejichž CR-V mělo výstavní premiéru na loňském autosalonu v Los Angeles, mají na výběr jediný motor: zážehový čtyřválec 2,4 l/138 kW spojený s pětistupňovou samočinnou převodovkou.

V nabídce pro Evropu nesmí chybět turbodiesel, podrobnosti o použité technice ovšem zatím neznáme. Plně elektronický pohon všech kol Real Time 4WD s vícelamelovou spojkou, dvojicí zadních hnacích hřídelů s diferenciálem a tentokrát jediným hydraulickým čerpadlem bude jistě shodný. Končící třetí řada měla čerpadla dvě.

Taktéž základní rozměry platformy (rozvor náprav 2619 mm, rozchod všech kol 1565 mm) a konstrukce podvozku (pomocný rám a vzpěry McPherson vpředu, tříprvkové zavěšení vzadu a příčné zkrutné stabilizátory na obou nápravách) zůstává. Jen naladění bude trochu jiné. O karoserii by mělo platit totéž jako o podvozku. Pro úplnost: severoamerická verze je 4529 mm dlouhá, 1819 mm široká a 1654 mm vysoká.


Aleš Jungmann
Diskuze (5)
Avatar - GregorZV
7. 3. 2012 20:53
Re: super
Tiež si myslím >:D Outlander :no: .. ale interiér má v pohode ale z vonka ? niéé
Zato CR-V :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: >:D >:D >:D >:D >:D >:D
7. 3. 2012 15:43
Re: super
:yes:
Avatar - GregorZV
7. 3. 2012 14:59
krása
krásna je!!!!!!!!!!!!!!!!
Avatar - Glaukos
7. 3. 2012 14:26
Re: super
Outlander bych "bombou" rozhodně nenazval
Avatar - 3_diamanty
7. 3. 2012 14:04
super
spolu s outlanderom dve nove japonske bomby v triede strednych SUV, tazka volba ktore je lepsie :yes: