Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zolfe Orange: pomerančový sporťák

Roman Daněk
Diskuze (16)
Dvoumístné kupé Zolfe Orange vzniklo pod taktovkou několika mužů z Velké Británie a stalo se jejich splněným snem mým vlastní sporťák. Pod kapotou je motor z motocyklu Suzuki Hayabusa o výkonu 129 kW (175 k).

Zolfe Orange, sportovní vůz s barvou pomeranče, je ručně skládané dvoumístné kupé partou lidí v Anglie. Základem vozu je vysokopevnostní trubkový rám. Karosérie v přední části na první pohled připomene upravené Porsche 911 Carrera, kulaté světlomety a tvar zádě bych přirovnal k nějakému americkému sportovnímu vozu. Pod předním nárazníkem je spoiler, jehož linie se po stranách protáhla na rozšířené blatníky. Za předními a zadními blatníky jsou v karosérii jsou otvory pro lepší odvod tepla od motoru, resp. od brzd. Na zádi je pouze jedna koncovka výfuku, zajímavě umístněná pod střed nárazníku.

V interiéru bylo myšleno na bezpečnost: posádku chrání bezpečnostní klec, anatomicky tvarované skořepiny a vícebodobé pásy. Pod kapotou je kompaktní, vysokootáčkový řadový čtyřválec o objemu 1,3 l s výkonem 129 kW (175 k). Motor pochází z motocyklu Suzuki Hayabusa a s touto pohonnou jednotkou Zolfe Orange zvládne sprint z 0 km/h na 100 km/h za pouhé 4,5 s. Nejvyšší rychlost je 216 km/h. Strohá výbava a malý agregát se pozitivně odráží na celkové hmotnosti celého vozu, která je pouhých 600 kg. Zajímá vás cena? Zolfe Orange je na objednávku a základní cena vozu je 25 tis. liber (cca 1 mil. Kč).

Roman Daněk
Diskuze (16)
8. 1. 2007 08:22
no nevim
no nevim,ale asi bych radeji Esprit
8. 1. 2007 02:42
Re: nechce dat vic ja 50 znaku v rade
uplne slapes :-) na prvy pohlad mi to pripomina TVR a nie Porssze,ale inak fajn