Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Americká vláda investuje do vývoje autonomních automobilů

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (20)
Vládá Spojených států amerických hodlá údajně poskytnout až čtyři miliardy amerických dolarů společnostem, pracujícím na vývoji systémů autonomního řízení vozidel.

V následujících deseti letech hodlá vláda Spojených států amerických investovat podle informací webu Carscoops téměř čtyři miliardy amerických dolarů do podpory vývojových programů automobilů schopných jízdy bez zásahu řidiče, jejich testování i změny infrastruktury pro umožnění jejich běžného provozu.

K investicím do vývoje autonomních systémů řízení vozidel se právě v souvislosti s plánovanými investicemi vyjádřil na letošním autosalonu v Detroitu americký ministr dopravy Anthony Foxx, který uvedl, že cílem je další zvýšení bezpečnosti provozu a on sám je přesvědčen o možnosti rozšíření vozidel s autonomním řízením.

Vláda Spojených států amerických hodlá investovat do plně autonomních systémů řízení a podporovat společnosti, které se zabývají vývojem techniky i jejím testováním v laboratorních i reálných podmínkách.

Dále se hodlá zaměřit na úpravy infrastruktury a legislativy pro zjednodušení a plné začlenění vozidel s autonomním řízením do každodenního provozu na území prakticky celých Spojených států amerických.

Ministerstvo dopravy pak hodlá již v letošním roce rozšířit svou spolupráci s dalšími úřady právě na legislativě a například Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA) se má postarat o zpracování podrobných pravidel.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (20)
Avatar - jozephko
22. 1. 2016 11:42
Autonómne vozidlá sú bližšie ako si myslíme...
Súčasná mikroelektronika je už teraz na takej úrovni, že by autonómne vozidlá mohli fungovať. Ale o 10 - 15 rokov bude ešte oveľa, oveľa výkonnejšia. Potom to všetko bude už len otázkou softvéru a jeho neustáleho dolaďovania. Ale ak sa raz niečo naučí jedno auto, formou aktualizácie sofvéru sa to naučia všetky ostatné toho istého výrobcu.
Najväčší problém v súčasnosti predstavujú relatívne nepresné digitálne mapy. Ich presnosť sa bude musieť zvýšiť 10 krát, možno 100 krát s tým, že v nich bude zaznamenaná poloha každej značky či problémového úseku.
22. 1. 2016 11:03
vítám
super, len nech to je rychlo v autach v Europe. Kto mal moznost skusit tak myslim, ze to uvita, je to super vychytavka. Uz len to co je v podobe roznych systemov k dispozicii teraz je parada (Vw group a Daimler :yes: )
Avatar - Hittman
21. 1. 2016 20:04
Dotace,
kam se podíváš, to se to pak ten trh křivý...
21. 1. 2016 17:58
Re: Autonomní automobily
>:D >:D >:D to da uplne novy smysl vyrazu "road kill", eh?
Avatar - praděda7
21. 1. 2016 17:57
Blázinec!
Honba za maximální robotizací.......Karle Čapku probuď se...už je to tady... >:-[]