Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Anketa: Co vadí řidičům aut na motorkářích?

Aleš Jungmann
Diskuze (173)
Mají silné stroje a často se je nebojí použít. Motorkáři sdílejí s řidiči aut veřejné komunikace, řadě řidičů však vadí.

Nejen na cyklisty, traktory či neukázněné chodce si řidiči s chutí zanadávají. Další méně oblíbenou skupinou, se kterou se na našich silnicích můžeme potkat, jsou motocyklisté.

Kvůli menším rozměrům jsou snadněji přehlédnutelní než klasické automobily, díky silným motorům a malé hmotnosti se však umějí po komunikacích pohybovat velice rychle. I zkušený řidič tak může být zaskočen jejich přítomností, zejména, pokud se drží v jeho mrtvém úhlu.

Zácpy motorkáři prakticky neznají, pokud nejde o velký a těžký cruiser, umějí se mezi čekajícími auty elegantně protáhnout. Ve městech se pak jízda na skútru často stává tancem mezi stojícími vozidly.

Zvuk motocyklu je často ve vysokých otáčkách velice silný, zde ještě Evropská Unie svou tvrdou rukou nezakročila. Auto.cz a Česká televize se rozhodly zmapovat vzájemné vztahy mezi řidiči automobilů a motocyklů. Jaký je váš názor na vyznavače jedné stopy? Vyjádřete se nám prosím v anketě pod článkem, své postřehy či doplnění článku můžete napsat do diskuze. Děkujeme!

Výstup z ankety se objeví ve vysílání České televize.

Aleš Jungmann
Diskuze (173)
2. 9. 2012 11:12
Re: Moje odpověď do ankety samozřejmě - ničím.
Ano, máte naprostou pravdu. Mě tedy stresuje to, že vím na 100%, že se na silnici vyskytují i takoví motorkáři, kteří svůj stroj neovládají a nejsou schopni pochopit, že tím ohrožují ostatní řidiče (ať automobilů, tak motorek atd.). Bohužel tuto smutnou pravdu reprezentují statistiky. Proto mne osobně nestresuje předjíždění, objíždění nebo zvuk, ale často naprosto nezodpovědné chování bez náznaku snahy předvídat. Samozřejmě tímto neodsuzuji všechny motorkáře, ale pokaždé když vidím motorku ve zpětném zrcátku a slyším freneticky vytočený litrový motor, tak přemýšlím o tom, jak nechat tohoto motockylistu bezpečně mě předjet, aby se toto nebezpečí bezpečně vzdálilo. To stejné u mne platí i v případě automobilů. Je lepší ty idioty (auto i moto) nechat jet.
21. 8. 2012 08:10
Mě nejvíce sere...
Když zastavím na červenou na pole position...čekám na zelenou a přimo předemne se kolonou prodere nějáká smradlavá padesátka.... Padne zelená, spousta randálu, spousta smradu...frajer na skůtru to dráždí jak v moto GP...nicméně furt stojí na místě. A tak místo toho, abych svižně vypálil na zelenou čekám, až ten hlučný smradlavec dosáhne alespoň rychlosti běhu.... tohle mě fakt sere.
20. 8. 2012 13:01
Re: Na motorce jezdím
Jasne, motorka jedouci 30 km/h te ve stojicim aute rozmasirkuje na hadry. Svoji karu sis doma udelal z moduritu? >:D
20. 8. 2012 12:48
Re: Me vadi dve veci
:yes:
20. 8. 2012 12:43
Re: bike
super :yes: