Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aspark Owl: Neznámý elektrický supersport hodlá ohromit na letošním IAA

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Mezi světové výstavní premiéry letošního autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem se má zařadit i prozatím tajemný japonský elektromobil Aspark Owl s extrémními jízdními výkony.

Japonský Aspark se věnuje vývoji elektromobilů od roku 2014 a výsledkem jeho snažení se má stát supersportovní kupé Owl, jehož podoba i technické specifikace mají být představeny 12. září letošního roku během autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem.

Prozatím jsou k dispozici pouze vizualizace elektromobilu spolu se snímky jeho trubkového prostorového rámu s nápravami a nedokončené karoserie z uhlíkových vláken.

Aspark Owl svým vzhledem v současnosti připomíná speciály pro vytrvalostní závody, jimž se přibližuje i konstrukcí podvozku spolu s hojným využitím uhlíkových vláken, z nichž má být vyrobena kompletně celá karoserie.

Podle dostupných informací má být dvoumístný interiér přístupný prostřednictvím vzhůru výklopných dveří a očekává se, že bude Aspark Owl homologován pro běžný silniční provoz.

V případě techniky je nyní jisté jen využití čistě elektrického pohonu, s nímž má být kupé, jehož výška je údajně pouhých 990 mm, schopné akcelerovat z 0 na 100 km/h za méně než dvě vteřiny.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
7. 9. 2017 16:45
Re: Kdyby se každej desátej
Stejně ty výkony dlouho nevydrží, aspoň ne v EU. Už zkrouhli žárovky, zkrouhli i vysavače, na EV dojde brzo taky. Tedy pokud se dříve nezhroutí samotný Brusel