Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Další parádní Lego stavebnice! Bondův Aston Martin DB5 z kostek má unikátní výbavu

David Bureš
Diskuze (5)

Lego stavebnice nejslavnějšího auta Jamese Bonda má dokonce i výbavu svého předobrazu. I ve zmenšeném modelu tak najdete vystřelovací sedačku a další „bezpečnostní“ prvky.

Aston Martin DB5 z bondovky Goldfinger patří mezi nejznámější filmové automobily na světě, ve filmu z roku 1964 se proslavil hlavně svojí speciální výbavou pro souboj s padouchy. Letos se auto vrací na scénu, když se ho rozhodl oživit dánský výrobce dětských stavebnic Lego. Přivítejte nejnovější dílo série Lego Creator Expert, Aston Martin DB5 zmenšený v měřítku 1:8.

Automobil složený z 1.290 kostiček je přitom perfektně zpracovaný, jak je pro díla Lego Creator zvykem. Nejenže se dílo dlouhé 34 centimetrů, vysoké 10 cm a široké 12 cm maximálně podobá originálu (jak to s ohledem na Lego kostky jde), ale navíc se chlubí i jeho speciální výbavou.

I tato zmenšenina z dánské stavebnice je tak vyzbrojena prvky, který James Bond potřebuje pro přežití v souboji s padouchy. Nechybí otočné registrační značky, radar, skrytý telefon, zbraně vpředu, vysouvací neprůstřelný štít vzadu nebo i vystřelovací sedadlo spolujezdce. Zkrátka všechna ta výbava, při níž diváci filmu Goldfinger v šedesátých letech tak žasli.

Detailní zpracování autíčka v barvě Silver Birch, tedy stejné jako originál, dokazují i krásná proplétaná kola, logo Aston Martinu nebo šestiválcový motor ukrývající se pod kapotou.

Stavebnice je určena pro děti (i dospělé) od 16 let, přičemž stojí 129,99 liber, což je v přepočtu asi 3.800 korun. Málo to není, stavebnice ale vypadá skvěle, Lego navíc nabízí fanouškům možnost vyhrát výlet do rakouského Söldenu, kde se natáčela poslední bondovka Spectre, a užít si tamější James Bond Experience.

Aston Martin DB5 z bondovky Goldfinger je v poslední díle už několikátým automobilovým dílem série Lego Creator Expert. Ve stejném měřítku letos vznikla lego zmenšenina Bugatti Chiron, série čítá také třeba stavebnici londýnského autobusu, původního Volkswagenu Brouk nebo Mini Cooperu.

David Bureš
Diskuze (5)
19. 7. 2018 14:54
Re: Paráda
kdes prisel na takovou blbost ze se to navrhuje softwerove? normalne to vymejslej lidi kteri maji jako napln prace prave stavbu novych lego stavebnic, takove teamy maji v Lego po svete hned 3 a citajici prez 400 lidi ;-)
18. 7. 2018 23:18
Re: oplati sa
Predpokladam, ze toho budou na prodej desetitisice kusu,tak jak by to mohlo mit za 10let nejakou zajimavou cenu?
Avatar - 3_diamanty
18. 7. 2018 19:42
Re: Paráda
vsetko sa tu uz navrhuje softwarovo ale samozrejme samo sa to neurobi... pecka suhlas ;-) :yes:

a podoba sa fakt pekne [odkaz] :-) :yes:
Avatar - 3_diamanty
18. 7. 2018 19:29
oplati sa
teda ja som sa v minulosti u lega vzdy orientoval len na technic lego .... ale tieto zmensene realisticke creator modely ( mini, beetle, T1 [odkaz] ) sa urcite oplati zohnat -- tu clovek nikdy neprerobi ... clovek tu da sice nejakych 130 eur alebo 200 alebo kolko ( podla poctu dielikov a pod ).... ale za dalsich 10 rokov neposkodeny kusok ( najlepsie este nerozbaleny ) sa urcite preda u zberatelov aj za dvojnasobok.... niektori su ochotni za ne dat skutocne palky len aby vytuzeny kusok z davnejsich cias mali doma vo vitrine ... a da sa povedat ze jedine auta ktore cenou rastu a neklesaju vekom na cene su prave tie z lega :yes:

PS: ten aston nema chybu... urcite sa po nom zaprasi.... a za par rokov to bude dalsi zberatelsky lego klenot ako dnes povedzme ten tmavozeleny mini cooper ... :yes:
18. 7. 2018 19:10
Paráda
S tím si někdo musel dát pěknou práci >:D pěkný