Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin Rapide Luxe: Maximum luxusu pro Rapide

Diskuze (0)
To nejluxusnější, co dokáže Aston Martin nabídnout, představuje model Rapide Luxe.

Aston Martin Rapide je bez pochyby exklusivním modelem – ať už svými výkony, cenou nebo malým objemem produkce v řádu tisíců kusů ročně. Standardní specifikace se přesto může mnoha zákazníkům zdát příliš obyčejná a rozšířená, a právě na potřeby takových klientů myslí Aston Martin se speciální verzí Rapide Luxe.

Zvenku se Rapide Luxe od obyčejného Rapide příliš neliší – vždyť i standardní specifikace může mít masku chladiče a 20palcová kola s lesklým povrchem. Jen opravdoví znalci budou moci identifikovat luxusní verzi podle speciálních odstínů laků.

Interiér obsahuje maximální možnou výbavu. Samozřejmostí je zakázkové ručně šité kožené čalounění, kořenové dřevo z ořechu a nejlepší dostupné audio – Bang & Olufsen o výkonu 1000 W. Rapide Luxe má dále zábavní systém pro zadní sedadla, všechny čtyři poloskořepiny jsou vyhřívané a odvětrávané a v zavazadlovém prostoru majitel najde na míru navrženou sadu šesti zavazadel Bespoke.

Specialitou, se kterou jsme se zatím mohli setkat jen u Bentley Mulsanne, jsou skleněná tlačítka v interiéru a skleněný klíč.

Veškerá výbava navíc zvyšuje pohotovostní hmotnost o 50 kg, takže Rapide Luxe váží 1990 kg. Motor 6,0 V12 nedoznal žádných změn, má 350 kW (477 k) a 600 Nm, spolupracuje se sekvenční převodovkou Touchtronic 2. Akcelerace z 0 na 100 km/h se mírně zhoršila – údaj 5,3 sekundy představuje o jednu desetinku horší výsledek, než jaký se udává pro Rapide. Maximální rychlost zůstává 303 km/h.

Diskuze (0)