Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi A8 v Japonsku dostalo rýžovar ovládaný přes infotaiment. Je tohle snad vtip?

Jan Mička
Diskuze (8)
Výrobci své vozy často upravují na míru určitým trhům. Vlajková loď Audi, model A8, dostala v Japonsku vařič rýže (rýžovar) ovládaný přes infotainment.

Výrobci se mnohdy mohou přetrhnout, aby vyhověli požadavkům svých zákazníků. Zejména v luxusním segmentu se meze téměř nekladou, a proto můžete mít třeba Mercedes-Benz S s ledničkou mezi zadními sedadly, Range Rover s barem nebo Rolls-Royce s tou nejvybranější kůží, případně šachovnicovým čalouněním, jak si nedávno objednal jeden čínský majitel kasina. Oproti výmyslu japonského zastoupení Audi je to ale slabší odvar…

V zemi vycházejícího slunce se mohou doslova utlouct po rýži a výrobky z ní, proto se není čemu divit, že se tato láska promítla i do světa automobilů. Audi A8 proto přišlo v loňském roce se speciální edicí označenou 5,5, která má mezi zadními sedadly rýžovar, tedy hrnec, který vám za přesně stanovených tepelných a vlhkostních podmínek připraví tu nejlepší rýži. Spotřebič se ovládá tlačítky na středové konzole nebo přímo přes displej infotainmentu, a aby toho nebylo málo, můžete si pokrm klidně vychutnat i během jízdy. Stačí jenom využít výklopný stolek na straně spolujezdce a speciální japonský servis.

Říkáte si, že tohle přece nemůže být skutečné? A máte pravdu. Jde totiž o vtípek, za kterým stojí samotné japonské zastoupení Audi. Dlužno však dodat, že si grafici vyhráli. Tlačítka na panelu mezi zadními sedadly jsou totiž vyvedena opravdu věrně a stejně tak čalounění sedadel vyhrazené pouze speciální edici s označením 5,5 (vychází z termínu „gohan“, který v japonštině znamená rýže). Jídelní servis a dřevěná vařečka jsou už jenom takovou třešinkou na dortu.

Jan Mička
Diskuze (8)
9. 8. 2016 21:05
Re: Co k tomu dodat...
Nebo enormní mandelinka na poli
9. 8. 2016 18:44
Co k tomu dodat...
No, zdá se, že novinářská okurková sezóna dosahuje svého vrcholu... ;-\ Chybí už jen ta pověstná česká učitelka sežraná žralokem na Jadranu... ;-)
9. 8. 2016 15:45
Proč ne..
Japoncům rýžovar, Fiat pokud vím nabízí do svých aut kávovar.. Čechům by seděla asi integrovaná pípa...
Avatar - Barrichello
9. 8. 2016 14:53
Re: Japonsko
>:D >:D >:D
9. 8. 2016 14:48
Re: Japonsko
Ale pozor, to je simply clever, aby si nevidel z coho je palubka ;)