Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi Q7: Na internet unikly první fotky druhé generace

David Bureš
Diskuze (62)
Druhá generace Audi Q7 bude postavena na platformě MLB. K dispozici mají být i dvě plug-in hybridní verze.

Audi již brzy představí dlouho očekávanou druhou generaci velkého SUV Q7. Krátce před jeho premiérou na internet unikly první fotografie tohoto automobilu, které se poprvé objevily na diskusním fóru AutoPareri.

Novinka je proti předchůdci hranatější. Přídi dominuje ostře řezaná maska single frame s výrazným rámem ve stylu nedávno modernizované Q3. Naopak záď je jasnou evolucí první generace.

Nová je také kabina. Na první fotografii interiéru vidíme digitální displej, který má podle očekávání nahradit analogové budíky. Řešení palubní desky připomíná nový Volkswagen Passat – na výdechy ventilace opticky navazuje vodorovný dekor.

Novinka bude využívat koncernovou platformu MLB, na níž budou v budoucnu postaveny třeba SUV od Bentley nebo třetí generace VW Touareg. Na karoserii bude použit vysokopevnostní hliník a další lehké materiály. Díky tomu bude nová Q7 o výrazných 360 kilogramů lehčí než předchůdce.

Z motorů budou pro Q7 nabídnuty osmiválce a šestiválce. Vrcholem bude verze SQ7 TDI s dvakrát přeplňovaným šestiválcem 3.0 TDI. Vznětový třílitr dostane vedle klasického turbodmychadla roztáčeného proudem výfukových plynů také menší kompresor poháněný elektromotorem. K dispozici budou i hned dvě plug-in hybridní varianty, přičemž jedna z nich použije méně běžnou kombinaci elektromotoru a turbodieselu.

Nové Audi Q7 bude oficiálně představeno na lednovém autosalonu v Detroitu. Automobilka by ale informace o vozu mohla zveřejnit s předstihem, zvlášť s ohledem na dnešní únik fotografií nového SUV.

David Bureš
Diskuze (62)
Avatar - iudex
12. 12. 2014 16:00
Re: Audi RS3
Veru, ja už som fotky postol pod článok o FoFo RS.
12. 12. 2014 15:42
Re: První hezké SUV na světě
12. 12. 2014 15:41
Re: První hezké SUV na světě
Do slušné diskuse nepatří blbý příspěvky.
12. 12. 2014 15:22
Re: První
Myslím, že Mig to trefil, podvozek úplně dole, k tomu velký kola a voilá...jakobykombík je na fotkách na světě. ;-)
Avatar - Glaukos
12. 12. 2014 15:21
Více fotek
prý tři fotky, já jich našel mnohem víc
[odkaz]